Ίσως ακούγεται παράξενο, αλλά λίγα είναι τα ψάρια που διατηρούν τη νοστιμιά τους όλο το χρόνο. Η γεύση των περισσότερων αλλάζει ανάλογα με την εποχή και επηρεάζεται από τον καιρό, τη θερμοκρασία, τα θαλάσσια ρεύματα, το είδος της τροφής τους και από την περίοδο που γεννούν. Στην αρχή της εγκυμοσύνης, το ψάρι χάνει συνήθως την όρεξη του, αδυνατίσει στη γέννα και είναι ιδιαίτερα νόστιμο. Ανάλογα λοιπόν με την εποχή, προτιμήστε:
• Το φθινόπωρο: τσιπούρες, σπάρους, λυθρίνια, ζαργάνες, κέφαλους, σαφρίδια.
• Το χειμώνα: μπαρμπούνια, μαρίδες, γόπες.
• Την άνοιξη: γαλέο, σπάρους, μένουλες, αφρόψαρα, πέρκες.
• Το καλοκαίρι: κουτσομούρες, κολιούς, λυθρίνια, σάλπες, σαρδέλες.
Τα ψάρια που η γεύση τους παραμένει σταθερή όλες τις εποχές είναι: οι παλαμίδες, οι συναγρίδες, τα πετρόψαρα, οι σφυρίδες και οι ροφοί.
• Το φθινόπωρο: τσιπούρες, σπάρους, λυθρίνια, ζαργάνες, κέφαλους, σαφρίδια.
• Το χειμώνα: μπαρμπούνια, μαρίδες, γόπες.
• Την άνοιξη: γαλέο, σπάρους, μένουλες, αφρόψαρα, πέρκες.
• Το καλοκαίρι: κουτσομούρες, κολιούς, λυθρίνια, σάλπες, σαρδέλες.
Τα ψάρια που η γεύση τους παραμένει σταθερή όλες τις εποχές είναι: οι παλαμίδες, οι συναγρίδες, τα πετρόψαρα, οι σφυρίδες και οι ροφοί.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου