Συνήθως όταν φτιάχνουμε τάρτα με έτοιμο φύλλο, περισσεύει αρκετό και με αυτό μπορούμε να φτιάξουμε γρήγορα σοκολατένια ταρτάκια. Μαζεύουμε τη ζύμη ξανά σε μπάλα, την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο και το κόβουμε σε στρογγυλούς δίσκους. Τους μεταφέρουμε σε ατομικά φορμάκια για τάρτα ή για κεκάκια και τους ψήνουμε για όση ώρα αναγράφει η συσκευασία του φύλλου ή μέχρι να ροδίσουν. Στο ψήσιμο θα φουσκώσουν και θα παραμορφωθούν, αλλά δεν πειράζει. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και στο μεταξύ φτιάχνουμε τη γέμιση. Τεμαχίζουμε 100 γρ. κουβερτούρα 55% κακάο και τη βάζουμε σε ένα μπολ. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα 100 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά και, λίγο πριν βράσει, την αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα και ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένα λείο, ομοιογενές μείγμα. Το μοιράζουμε στα ταρτάκια και τα αφήνουμε εκτός ψυγείου μέχρι να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα.
Γλυκια ανακυκλωση: ζυμη ταρτας
On : Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΖΥΜΕΣ, ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου