Είναι ένας καρπός που μας έρχεται από την Αμερική. Είναι πολύ θρεπτικός, μάλιστα πιο θρεπτικός από το ρύζι. Μπορείς να το αποκαλέσεις και... δημητριακό, αν και μάλλον σαν φυτό είναι πιο κοντά στο σπανάκι, το παντζάρι κ.α. Το "ινδιάνικο" δημητριακό φαίνεται να πως καλλιεργείται από 3.000 π.Χ και αποτελούσε βασική τροφή για τους συμπαθείς Ινδιάνους.
Εκείνο όμως που σε ενδιαφέρει είναι σε τι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα. Βραστό με διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά θα σου δώσει ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για κάθε γεύμα σου. Είτε αυτό είναι κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι σε ένα alternative αλλά νόστιμο πληγούρι.
Εκείνο όμως που σε ενδιαφέρει είναι σε τι μπορείς να το χρησιμοποιήσεις στην κουζίνα. Βραστό με διάφορα λαχανικά και μπαχαρικά θα σου δώσει ένα ξεχωριστό συνοδευτικό για κάθε γεύμα σου. Είτε αυτό είναι κρέας, ψάρι ή κοτόπουλο. Επιπλέον, μπορεί να αντικαταστήσει το σιτάρι σε ένα alternative αλλά νόστιμο πληγούρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου