Μια gourmet πιατέλα με διάφορα τυριά, καλό κρασί και το σκηνικό είναι έτοιμο.
Πώς όμως θα σερβίρεις σωστά το τυρί σου; Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να κόψεις το τυρί την τελευταία στιγμή. Ιδιαίτερα τα παχιά τυριά αποβάλουν τα λιπαρά τους κι αν μείνουν πολύ ώρα κομμένα και εκτεθιμένα θα στεγνώσουν και θα χάσουν τη γεύση τους.
Μην τα αποθηκεύεις ποτέ όλα μαζί σε ένα δοχείο, πριν τα σερβίρεις. Υπάρχουν τυριά που έχουν απαλή γεύση, ενώ άλλα είναι πιο έντονα με χαρακτηριστική μυρωδιά. Αν τα έχεις λοιπόν στο ίδιο δοχείο δοκιμάζοντάς τα θα έχεις πάντα την αίσθηση ότι τρως το ίδιο τυρί.
Επίσης, οι καλοφαγάδες γνωρίζουν πολύ καλά πως το τυρί θα πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένο. 15-18οC!
Πώς όμως θα σερβίρεις σωστά το τυρί σου; Αρχικά είναι πολύ σημαντικό να κόψεις το τυρί την τελευταία στιγμή. Ιδιαίτερα τα παχιά τυριά αποβάλουν τα λιπαρά τους κι αν μείνουν πολύ ώρα κομμένα και εκτεθιμένα θα στεγνώσουν και θα χάσουν τη γεύση τους.
Μην τα αποθηκεύεις ποτέ όλα μαζί σε ένα δοχείο, πριν τα σερβίρεις. Υπάρχουν τυριά που έχουν απαλή γεύση, ενώ άλλα είναι πιο έντονα με χαρακτηριστική μυρωδιά. Αν τα έχεις λοιπόν στο ίδιο δοχείο δοκιμάζοντάς τα θα έχεις πάντα την αίσθηση ότι τρως το ίδιο τυρί.
Επίσης, οι καλοφαγάδες γνωρίζουν πολύ καλά πως το τυρί θα πρέπει να σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου και όχι παγωμένο. 15-18οC!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου