To Σάββατο έχεις τραπέζι. Δεν θέλεις όμως σε καμία περίπτωση η πλούσια χωριάτικη σαλάτα σου να δείχνει μαραζωμένη, με τις ντομάτες ζαρωμένες - σαν να είναι μπαγιάτικες - και όλα τα υλικά να κολυμπούν στο νερό, όπως την προηγούμενη φορά.
Τι πήγε λάθος την προηγούμενη φορά; Και τι μπορείς να κάνεις τώρα; Το μυστικό είναι ένα... το αλάτι! Οι νόστιμοι λευκοί κόκοι του, έχουν την ιδιότητα να τραβάουν τα υγρά από τα λαχανικά και να τα αφυδατώνουν. Γιατί νομίζεις πως οι διαιτολόγοι συστήνουν τη χρήση του με μέτρο; Το ίδιο κάνει και από τον οργανισμό σου και τον αφήνει χωρίς το πολύτιμο νερό που έχει τόση ανάγκη.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή όταν ετοιμάζεις τραπέζι δεν μπορείς να αφήσεις τις δουλειές τελευταία στιγμή, κόψε τα λαχανικά σου, σκέπασέ τα και άφησέ το μπολ στο ψυγείο. Αυτό φυσικά μόνο 1-2 ώρες πριν το γεύμα και όχι περισσότερο. Θα αλατίσεις τη σαλάτα σου και θα προσθέσεις και τα κομματάκια φέτα, λίγα λεπτά πριν βάλεις τη σαλάτα στο τραπέζι!
Τι πήγε λάθος την προηγούμενη φορά; Και τι μπορείς να κάνεις τώρα; Το μυστικό είναι ένα... το αλάτι! Οι νόστιμοι λευκοί κόκοι του, έχουν την ιδιότητα να τραβάουν τα υγρά από τα λαχανικά και να τα αφυδατώνουν. Γιατί νομίζεις πως οι διαιτολόγοι συστήνουν τη χρήση του με μέτρο; Το ίδιο κάνει και από τον οργανισμό σου και τον αφήνει χωρίς το πολύτιμο νερό που έχει τόση ανάγκη.
Σε κάθε περίπτωση και επειδή όταν ετοιμάζεις τραπέζι δεν μπορείς να αφήσεις τις δουλειές τελευταία στιγμή, κόψε τα λαχανικά σου, σκέπασέ τα και άφησέ το μπολ στο ψυγείο. Αυτό φυσικά μόνο 1-2 ώρες πριν το γεύμα και όχι περισσότερο. Θα αλατίσεις τη σαλάτα σου και θα προσθέσεις και τα κομματάκια φέτα, λίγα λεπτά πριν βάλεις τη σαλάτα στο τραπέζι!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου