Ποιος δεν έχει ένα κομμάτι πικάντικη φέτα στο ψυγείο του; Είναι το μόνο τυρί που πραγματικά μπορείς να το συνδυάσεις με οποιοδήποτε φαγητό βρίσκεται στο τραπέζι. Έχεις όμως πρόβλημα με τη συντήρηση. Λίγες μόνο ημέρες αφού την αγοράσεις, νιώθεις ότι ξεραίνεται! Χάνει τη γεύση και την ελαστικότητά της και σιγά, σιγά κιτρινίζει.
Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά να προμηθευτείς ένα καλό δοχείο, ειδικό για φύλλαξη τυριών. Το δοχείο πρέπει να κλείνει καλά και καλό θα ήταν να είναι γυάλινο.
Επιπλέον, μπορείς να ετοιμάσεις άλμη, μέσα στην οποία θα συντηρείται η φέτα σου. Για κάθε 10 ποτήρια νερό βάλε 1 ποτήρι αλάτι και 2 ποτήρια γάλα (εξαρτάται από την ποσότητα και το μέγεθος του μπολ). Βάλε τα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά και άφησε την άλμη να κρυώσει. Χρησιμοποίησέ τη στο μπολ της φέτας για 2-3 μήνες!
Τι μπορείς να κάνεις; Αρχικά να προμηθευτείς ένα καλό δοχείο, ειδικό για φύλλαξη τυριών. Το δοχείο πρέπει να κλείνει καλά και καλό θα ήταν να είναι γυάλινο.
Επιπλέον, μπορείς να ετοιμάσεις άλμη, μέσα στην οποία θα συντηρείται η φέτα σου. Για κάθε 10 ποτήρια νερό βάλε 1 ποτήρι αλάτι και 2 ποτήρια γάλα (εξαρτάται από την ποσότητα και το μέγεθος του μπολ). Βάλε τα υλικά σε μια κατσαρόλα να βράσουν ελαφρά και άφησε την άλμη να κρυώσει. Χρησιμοποίησέ τη στο μπολ της φέτας για 2-3 μήνες!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου