Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε πολύ προσεχτικά την κολοκύθα στη μέση, με φορά από κοτσάνι σε κοτσάνι, όπως κάνουμε και με το καρπούζι.
Με ένα κουτάλι «ξύνουμε» σχολαστικά την εσωτερική κοιλότητα ώστε να αφαιρέσουμε τα σπόρια και τις ίνες. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια, μεγέθους τέτοιου που να μας διευκολύνουν στο «κράτημα».
Καθαρίζουμε προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι -μικρό αυτή τη φορά- κάθε κομμάτι από τη σκληρή φλούδα. Τα κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα αφήνουμε με τη φλούδα, τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες.
πηγή:www.gastronomos.gr
Με ένα κουτάλι «ξύνουμε» σχολαστικά την εσωτερική κοιλότητα ώστε να αφαιρέσουμε τα σπόρια και τις ίνες. Κόβουμε την κολοκύθα σε μικρότερα κομμάτια, μεγέθους τέτοιου που να μας διευκολύνουν στο «κράτημα».
Καθαρίζουμε προσεχτικά με ένα κοφτερό μαχαίρι -μικρό αυτή τη φορά- κάθε κομμάτι από τη σκληρή φλούδα. Τα κομμάτια που δεν θα χρησιμοποιήσουμε τα αφήνουμε με τη φλούδα, τα τυλίγουμε καλά με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες.
πηγή:www.gastronomos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου