ΓΙΑ ΣΠΥΡΩΤΟ ΡΥΖΙ

ΓΙΑ ΣΠΥΡΩΤΟ ΡΥΖΙ Αν δεν σερβίρεις αμέσως το ρύζι μόλις ετοιμαστεί και το αφήνεις στην κατσαρόλα έχεις παρατηρήσεις ότι μετατρέπεται σε λαπά. Κάνε λοιπόν τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΣΤΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΣΤΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ Θέλει η συνταγή ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια και έχουμε μόνο ξηρούς καρπούς με τη φλούδα τους; Τους ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και το...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ζελέ ή μία σταθερή κρέμα (π.χ. πανακότα, μπαβαρουάζ κ.ά.) χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης. Στην αγορά θα βρούμε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Τα καραμελωμένα αμύγδαλα, εκτός από όμορφη εικόνα, προσδίδουν στα γλυκά μας και υπέροχη γεύση. Για να φτιάξουμε καραμελωμένα αμύγδαλα χωρί...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΦΡΑΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΦΡΑΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ Για να γίνει πιο πετυχημένη η υφή της σαντιγί και να πήξει γρηγορότερα, βάζουμε τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε (κάδο του μίξερ ή μεταλ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ Μόλις βάλουμε τα υλικά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε μία φορά στη αρχή, για να πάει παντού η ζάχαρη, και αφήνουμε να βράσουν 2 - 4 λεπτά...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΕ ΤΕΛΕΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΦΤΙΑΞΕ ΤΕΛΕΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ • Χρησιμοποίησε μια μεγάλη κατσαρόλα, γιατί έχουν ανάγκη από χώρο. • Βάλε αρκετή ποσότητα νερού και ρίξε μια πρέζα αλάτι, για να βράσει τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΑΡΙΛΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΥΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΨΑΡΙΛΑ Επειδή συνήθως το σαπούνι δεν εξαλείφει την άσχημη μυρωδιά, εκείνο που μπορείς να κάνεις είναι να αλείψεις τα χέρια σου με ελαιόλαδο και α...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναμείξεις λίγο ανθότυρο, χτυπημένο στο μίξερ, με μισό ποτήρι γάλα. Δεδομένου ότι ανθότυρο έχει ελάχ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΕΥΗ

ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ ΕΥΚΟΛΑ Η ΖΥΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΕΥΗ Το μυστικό για να καθαρίσεις τη ζύμη από τα μπολ και τις κατσαρόλες είναι το κρύο νερό! Το ζεστό νερό έχει την τάση να ενώνεται με τη ζύμ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ Βάζουμε 200 γρ. ψιλοκομμένη σοκολάτα σε ένα μπολ. Σε ένα μπρίκι ζεσταίνουμε 200 γρ. κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει η κρέμα γάλακτος, α...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ

ΤΟ ΒΟΥΤΥΡΩΜΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΛΛΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑΣ Το βουτύρωμα και το αλεύρωμα των μεταλλικών φορμών γίνεται ως εξής: Λιώνουμε λίγο βούτυρο και αλείφουμε όλη τη φόρμα ομοιόμορφα με ένα πι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ

ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ Αφήστε τα για λίγα λεπτά στο ταψί πάνω στη λαδόκολλα, ώστε να στερεοποιηθούν και να μπορέσετε να τα βγάλετε χωρίς να σπάσουν. Στη συνέχει...

Διαβάστε περισσότερα »


ΝΩΠΗ Η ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ;

ΝΩΠΗ Η ΞΕΡΗ ΜΑΓΙΑ; Η αποξηραμένη μαγιά που πωλείται σε φακελάκια είναι τρεις φορές πιο ισχυρή από τη νωπή, γι’ αυτό και πιο ακριβή. Επιπλέον, είναι πιο εύχρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΨΙΛΟΚΟΨΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

ΨΙΛΟΚΟΨΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ Πάρε το εργαλείο με το οποίο ξεφλουδίζεις τα φασολάκια και τις πατάτες και με αυτό κόψε σε λωρίδες τα κρεμμύδια σου. Αυτά θα κοπούν σε πολ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!