Το ελαφρώς όξινο άρωμα που έχει το γιαούρτι οφείλεται στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Σε ανθεκτικά, χρωματιστά και μάλλινα ρούχα Τρίψτ...
ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
Home > All posts
By NIKOS
Το ελαφρώς όξινο άρωμα που έχει το γιαούρτι οφείλεται στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Σε ανθεκτικά, χρωματιστά και μάλλινα ρούχα Τρίψτ...
By NIKOS
Αυτό που κάνει το γρασίδι πράσινο είναι η χλωροφύλλη. Απορροφά το μπλε και το κόκκινο φως, αλλά ρίχνει πίσω το πράσινο, και έτσι παίρνει τ...
By NIKOS
Aφήστε τις να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τις στο ψυγείο. Θα μαυρίσουν, αλλά θα διατηρηθούν περισσότερο.
By NIKOS
Aλλοιώσεις: H θερμοκρασία είναι ο παράγοντας του περιβάλλοντος που επηρεάζει περισσότερο την ταχύτητα αλλοίωσης φρούτων και λαχανικών. Tα...
By NIKOS
Aν δεν είναι ώριμα, αφήστε τα για 1-2 ημέρες εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν και έπειτα αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
By NIKOS
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην απόψυξη. Aν υπάρχει ανάγκη για άμεσο μαγείρεμα, η απόψυξη μπορεί να γίνει με κρύο τρεχούμενο νερό, ...
By NIKOS
Για να ωριμάσουν τα ακτινίδια ή οι μπανάνες, τα βάζουμε σε σακούλα μαζί με ένα μήλο και τα αφήνουμε για 2-3 ημέρες.
By NIKOS
Όλα τα τυριά διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ αν τα καταψύξετε, χαλάει η υφή τους - στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται συνήθως στο φαγητό. ...
By NIKOS
Τα συσκευασμένα προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης και στις συνθήκες που αναγράφονται στη συσκευασία...
By NIKOS
Τα τρόφιμα που δεν φυλάσσονται στο ψυγείο τοποθετούνται σε μέρος δροσερό, ξηρό και σκιερό.
By NIKOS
Το μαγείρεμα κάθε μορφής σκοτώνει τα βακτήρια, γι’ αυτό ποτέ μην αφήνετε το φαγητό μισομαγειρεμένο. Να ολοκληρώνετε πάντα το μαγείρεμα!
By NIKOS
Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται μετά την απόψυξή τους να καταψυχθούν εκ νέου. Aν τα ξεπαγώσετε και δεν τα μαγειρέψετε, μπορείτε να τ...
By NIKOS
Aποθηκεύστε τα όλα στο ψυγείο ακάλυπτα, εκτός από τα μανταρίνια, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες.
By NIKOS
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η φέτα, ο τελεμές και τα δανέζικα τυριά. Όταν τα αγοράζετε χύμα χωρίς άλμη, καλό είναι να τα καταναλώνετε εντ...
By NIKOS
Για να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του λαδιού από κάποιο σκεύος, ρίχνουμε καυτό νερό και λίγο πριονίδι. Αφήνουμε λίγη ώρα, μέχρι να κρ...