ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ Το ελαφρώς όξινο άρωμα που έχει το γιαούρτι οφείλεται στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Σε ανθεκτικά, χρωματιστά και μάλλινα ρούχα Τρίψτ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΣΙΔΙ #2

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΓΡΑΣΣΙΔΙ #2 Αυτό που κάνει το γρασίδι πράσινο είναι η χλωροφύλλη. Απορροφά το μπλε και το κόκκινο φως, αλλά ρίχνει πίσω το πράσινο, και έτσι παίρνει τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ Aφήστε τις να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τις στο ψυγείο. Θα μαυρίσουν, αλλά θα διατηρηθούν περισσότερο.

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΑΛΛΟΙΩΣΕΙΣ ΦΡΟΥΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Aλλοιώσεις: H θερμοκρασία είναι ο παράγοντας του περιβάλλοντος που επηρεάζει περισσότερο την ταχύτητα αλλοίωσης φρούτων και λαχανικών. Tα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ Aν δεν είναι ώριμα, αφήστε τα για 1-2 ημέρες εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν και έπειτα αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΠΟΨΥΞΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΠΟΨΥΞΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην απόψυξη. Aν υπάρχει ανάγκη για άμεσο μαγείρεμα, η απόψυξη μπορεί να γίνει με κρύο τρεχούμενο νερό, ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ

ΚΑΝΤΕ ΤΑ ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΝΑ ΩΡΙΜΑΣΟΥΝ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ Για να ωριμάσουν τα ακτινίδια ή οι μπανάνες, τα βάζουμε σε σακούλα μαζί με ένα μήλο και τα αφήνουμε για 2-3 ημέρες.

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΥΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΥΡΙΩΝ ΓΕΝΙΚΑ Όλα τα τυριά διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ αν τα καταψύξετε, χαλάει η υφή τους - στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται συνήθως στο φαγητό. ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

ΣΥΣΚΕΥΑΣΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Τα συσκευασμένα προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης και στις συνθήκες που αναγράφονται στη συσκευασία...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ

ΤΡΟΦΙΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΥΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ Τα τρόφιμα που δεν φυλάσσονται στο ψυγείο τοποθετούνται σε μέρος δροσερό, ξηρό και σκιερό. 

Διαβάστε περισσότερα »


ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΙΣΟΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ Το μαγείρεμα κάθε μορφής σκοτώνει τα βακτήρια, γι’ αυτό ποτέ μην αφήνετε το φαγητό μισομαγειρεμένο. Να ολοκληρώνετε πάντα το μαγείρεμα! 

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ #2

ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ #2 Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται μετά την απόψυξή τους να καταψυχθούν εκ νέου. Aν τα ξεπαγώσετε και δεν τα μαγειρέψετε, μπορείτε να τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ Aποθηκεύστε τα όλα στο ψυγείο  ακάλυπτα, εκτός από τα μανταρίνια, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες. 

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΑΛΜΗΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΤΥΡΙΑ ΑΛΜΗΣ Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η φέτα, ο τελεμές και τα δανέζικα τυριά. Όταν τα αγοράζετε χύμα χωρίς άλμη, καλό είναι να τα καταναλώνετε εντ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΕΥΗ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕ ΤΗ ΜΥΡΩΔΙΑ ΛΑΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΑ ΣΚΕΥΗ Για να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του λαδιού από κάποιο σκεύος, ρίχνουμε καυτό νερό και λίγο πριονίδι. Αφήνουμε λίγη ώρα, μέχρι να κρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!