Aν δεν είναι ώριμα, αφήστε τα για 1-2 ημέρες εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν και έπειτα αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΡΟΔΑΚΙΝΑ ΚΑΙ ΒΕΡΙΚΟΚΑ
Home > All posts
By NIKOS
Aν δεν είναι ώριμα, αφήστε τα για 1-2 ημέρες εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν και έπειτα αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
By NIKOS
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην απόψυξη. Aν υπάρχει ανάγκη για άμεσο μαγείρεμα, η απόψυξη μπορεί να γίνει με κρύο τρεχούμενο νερό, ...
By NIKOS
Για να ωριμάσουν τα ακτινίδια ή οι μπανάνες, τα βάζουμε σε σακούλα μαζί με ένα μήλο και τα αφήνουμε για 2-3 ημέρες.
By NIKOS
Όλα τα τυριά διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ αν τα καταψύξετε, χαλάει η υφή τους - στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται συνήθως στο φαγητό. ...
By NIKOS
Τα συσκευασμένα προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης και στις συνθήκες που αναγράφονται στη συσκευασία...
By NIKOS
Τα τρόφιμα που δεν φυλάσσονται στο ψυγείο τοποθετούνται σε μέρος δροσερό, ξηρό και σκιερό.
By NIKOS
Το μαγείρεμα κάθε μορφής σκοτώνει τα βακτήρια, γι’ αυτό ποτέ μην αφήνετε το φαγητό μισομαγειρεμένο. Να ολοκληρώνετε πάντα το μαγείρεμα!
By NIKOS
Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται μετά την απόψυξή τους να καταψυχθούν εκ νέου. Aν τα ξεπαγώσετε και δεν τα μαγειρέψετε, μπορείτε να τ...
By NIKOS
Aποθηκεύστε τα όλα στο ψυγείο ακάλυπτα, εκτός από τα μανταρίνια, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες.
By NIKOS
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η φέτα, ο τελεμές και τα δανέζικα τυριά. Όταν τα αγοράζετε χύμα χωρίς άλμη, καλό είναι να τα καταναλώνετε εντ...
By NIKOS
Για να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του λαδιού από κάποιο σκεύος, ρίχνουμε καυτό νερό και λίγο πριονίδι. Αφήνουμε λίγη ώρα, μέχρι να κρ...
By NIKOS
Πριν βάλετε τις μπάμιες στην κατάψυξη, πρώτα τις καθαρίζετε και τις ζεματίζετε ελαφρά ή απλώς τις καθαρίζετε και χωρίς να τις ζεματίσετε ...
By NIKOS
Σε περίπτωση που ξαναθερμάνετε κάποιο τρόφιμο, περιμένετε μέχρι να αχνίσει και μετά βγάλτε το από τη φωτιά. Έτσι θα είστε σίγουροι για τη...
By NIKOS
Αν θέλουμε να τρίψουμε κύβους ζάχαρης, τους βάζουμε για 2 λεπτά σε φούρνο μικροκυμάτων σε μεγάλη ένταση.
By NIKOS
Δεν πρέπει να πλένουμε τις ξύλινες κουτάλες στο πλυντήριο πιάτων γιατί θα κάνουν ρωγμές. Τις πλένουμε αμέσως μετά τη χρήση κανονικά με χλ...