ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΑ ΨΑΡΙΑ Πριν φυλάξετε το νωπό ψάρι, πρέπει να το καθαρίσετε (βγάλτε εντόσθια και βράγχια), να το πλύνετε και να το στεγνώσετε καλά. Tα ψάρια πρέπ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ

ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΜΕ ΤΟ ΜΑΓΕΙΡΕΜΕΝΟ ΦΑΓΗΤΟ Τα μαγειρεμένα φαγητά, αν δεν καταναλωθούν αμέσως, πρέπει να μπαίνουν στο ψυγείο, να καλύπτονται και να τοποθετούνται πάνω από τα νωπά.Ωστ...

Διαβάστε περισσότερα »


Η ΨΥΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ?

Η ΨΥΞΗ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΙ ΤΗ ΓΕΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΦΩΝ? Τα λαχανικά και τα φρούτα, αν συντηρηθούν σωστά, δεν χάνουν τη γεύση τους. Πρόβλημα παρουσιάζουν οι λιπαρές τροφές, που ταγγίζουν.

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ Η ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ?

ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ Η ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ? Aνάμεσα στη σωστά συντηρημένη τροφή και στο φρέσκο προϊόν υπάρχει κάποια διαφορά, η οποία εντοπίζεται στην ποιότητα. H μακροχρόνια κατάψ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΩ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΩ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ Προσέξτε ιδιαίτερα κατά την αποθήκευσή τους, καθώς ορισμένα φρούτα, όταν ωριμάζουν, παράγουν ένα αέριο, το αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να ε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ Bγάλτε τα από το ειδικό χαρτί του κρεοπωλείου και διατηρήστε τα στη συντήρηση σε ανοιχτό σκεύος. Tα νωπά πουλερικά με τα εντόσθια διατηρού...

Διαβάστε περισσότερα »


ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΡΕΑΤΟΣ Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού) 3-5 ημέρες. Tο περιτυλιγμένο νωπό κρέας μπορεί να διατηρηθε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΚΑ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΟΣΤΡΑΚΑ Διατηρούνται μικρότερο χρονικό διάστημα από τα ψάρια και καλό είναι να συσκευάζονται σε αεροστεγή δοχεία. • Tα ζωντανά μύδια, στρείδια,...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ - ΚΡΕΜΕΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΡΥΖΟΓΑΛΟ - ΚΡΕΜΕΣ Διατηρούνται στο ψυγείο και καλό είναι αυτά που πωλούνται στα σουπερμάρκετ να τα κρατάτε μετά το άνοιγμα μέχρι 5 ημέρες. Aν τα φτιάχνετε μ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες. Γενικά, για την κρέμα γάλακτος ισχύει ό,τι και για το γάλα.

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΒΑΖΕΛΙΝΗ

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΒΑΖΕΛΙΝΗ Η πρώτη γνωστή αναφορά του ονόματος βαζελίνη ήταν από τον εφευρέτη της ζελατίνας πετρελαίου, Robert Chesebrough στις ΗΠΑ που έγραψε στο δί...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ Όλα τα αυτοκόλλητα δεν περιλαμβάνουν τα ίδια συνθετικά. Μερικά διαλύονται σε νερό και άλλα πάλι όχι. Ξεκινήστε πάντα δοκιμάζοντας εάν το α...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΓΟ #3

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΓΟ #3 Ο κρόκος περιέχει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών ουσιών του αυγού. Το ασπράδι αποτελείται κυρίως από την πρωτεΐνη αλβουμίνη. Σε ρούχα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ)

ΔΙΑΤΗΡΗΣΤΕ ΤΗΝ ΠΙΠΕΡΟΡΙΖΑ (ΤΖΙΝΤΖΕΡ) Αν την τυλίξετε καλά, κρατάει στο ψυγείο για βδομάδες. Για να τη διατηρήσετε μήνες, βάλτε τη σε ένα βαζάκι,καλύψτε τη με ξηρό τσέρι και με...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ

ΑΔΥΝΑΤΙΣΤΕ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ Το σέλινο έχει αρνητικές θερμίδες. Απαιτεί κατανάλωση περισσότερων θερμίδων για να φαγωθεί και να χωνευθεί,από αυτές που συνολικά προσφέρει!

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!