Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέηκον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι...
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΣ
Home > All posts
By NIKOS
Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέηκον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι...
By NIKOS
Όσο πιο γυαλιστερή είναι η φλούδα της, τόσο λιγότερα σπόρια έχει. Πριν τη μαγειρέψετε, αλατίστε τη και αφήστε τη καμιά ωρίτσα για να ξεπι...
By NIKOS
Μπορείτε να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του ελαιόλαδου προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στο μπουκάλι.
By NIKOS
Η παπάγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαλακτικό κρεάτων, καθώς τα φύλλα της περιέχουν ένα ένζυμο, την παπαΐνη, που μαλακώνει το κρέας, δι...
By NIKOS
Από την στιγμή που ένα πορτοκάλι στιφθεί ή κοπεί, η βιταμίνη C που περιέχει εξαφανίζεται ταχύτατα. Μετά από 8 ώρες σε θερμοκρασία δωματ...
By NIKOS
Διάσημο κινέζικο βότανο. Λέγεται ginseng (άνθρωπος ρίζα) λόγω της μακριάς και ευλύγιστης ρίζας του που θυμίζει το ανθρώπινο σώμα. Στην αρ...
By NIKOS
είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας-ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε,στεγνώστε το και αλείφετέ το σ...
By NIKOS
Τα όσπρια βράζουν εύκολα όταν είναι φετινά και χρειάζονται γύρω στη 1 ώρα το πολύ να βράσουν. Αν έχουν περάσει 2 ώρες και για να βράσουν,...
By NIKOS
Από την ποιότητα του αφρού της, που πρέπει να σχηματίζει ένα δαχτυλίδι γύρω από το ποτήρι και από τη λεπτότητα των φυσαλίδων της.
By NIKOS
Τα αυγά ποσέ προέρχονται από την γαλλική λέξη poche και σημαίνει αυγό σε τσέπη. Κατά αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, το ασπράδι του αυγού, ...
By NIKOS
Δροσερή, αλλά όχι παγωμένη (7-8C). Βάλτε τη σε μια σαμπανιέρα γεμάτη παγάκια. Η σαμπάνια που βγαίνει από μια κάβα στους 10-12C, φτάνει στ...
By NIKOS
Aν κόψατε μερικές φέτες απ'το σαλάμι, διατηρήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο σε αλουμινόχαρτο, αφού αλείψετε με βούτυρο το κομμένο μέρος τ...
By NIKOS
Κρέμα γάλακτος φρέσκια με γεύση ελαφρώς ξινή. Ιδανική για σάλτσες και κις. Αν δεν τη βρίσκετε, χτυπάτε κανονική κρέμα γάλακτος με λίγες σ...
By NIKOS
Τρόπος κοπής των λαχανικών σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Συνήθως κόβονται έτσι τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και σερβί...