ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΣ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΚΙΣ Είναι η ανοιχτή τάρτα η οποία γεμίζεται με μπέηκον,τυρί ή σπανάκι ή άλλο λαχανικό και κρέμα γάλακτος χτυπημένη με αβγά. Διάσημη κις είναι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ

ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΚΑΛΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ Όσο πιο γυαλιστερή είναι η φλούδα της, τόσο λιγότερα σπόρια έχει. Πριν τη μαγειρέψετε, αλατίστε τη και αφήστε τη καμιά ωρίτσα για να ξεπι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΑ ΠΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΑΤΑΣ Τα πιο θρεπτικά συστατικά της πατάτας βρίσκονται στη φλούδα της.

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

ΕΠΙΜΗΚΥΝΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ Μπορείτε να επιμηκύνετε τη διάρκεια ζωής του ελαιόλαδου προσθέτοντας λίγη ζάχαρη στο μπουκάλι.

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ

ΠΑΠΑΓΙΑ ΚΑΙ ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ Η παπάγια μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μαλακτικό κρεάτων, καθώς τα φύλλα της περιέχουν ένα ένζυμο, την παπαΐνη, που μαλακώνει το κρέας, δι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ

ΠΟΣΟ ΚΡΑΤΑΝΕ ΟΙ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ Από την στιγμή που ένα πορτοκάλι στιφθεί ή κοπεί, η βιταμίνη C που περιέχει εξαφανίζεται ταχύτατα. Μετά από 8  ώρες σε θερμοκρασία δωματ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GINSENG

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ GINSENG Διάσημο κινέζικο βότανο. Λέγεται ginseng (άνθρωπος ρίζα) λόγω της μακριάς και ευλύγιστης ρίζας του που θυμίζει το ανθρώπινο σώμα. Στην αρ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΚΡΕΑΣ-ΨΑΡΙΟΥ

ΜΑΡΙΝΑΡΙΣΜΑ ΚΡΕΑΣ-ΨΑΡΙΟΥ είναι σημαντικό να μαρινάρετε το κρέας-ψάρι που θα ψήσετε, γυρίζοντάς το μέσα στη μαρινάδα. Πριν το ψήσετε,στεγνώστε το και αλείφετέ το σ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΡΑΣΙΜΟ ΟΣΠΡΙΩΝ

ΒΡΑΣΙΜΟ ΟΣΠΡΙΩΝ Τα όσπρια βράζουν εύκολα όταν είναι φετινά και χρειάζονται γύρω στη 1 ώρα το πολύ να βράσουν. Αν έχουν περάσει 2 ώρες και για να βράσουν,...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΩΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΣΑΜΠΑΝΙΑ Από την ποιότητα του αφρού της, που πρέπει να σχηματίζει ένα δαχτυλίδι γύρω από το ποτήρι και από τη λεπτότητα των φυσαλίδων της.

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΥΓΑ ΠΟΣΕ Τα αυγά ποσέ προέρχονται από την γαλλική λέξη poche και σημαίνει αυγό σε τσέπη. Κατά αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος, το ασπράδι του αυγού, ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ

ΠΩΣ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΜΠΑΝΙΑ Δροσερή, αλλά όχι παγωμένη (7-8C). Βάλτε τη σε μια σαμπανιέρα γεμάτη παγάκια. Η σαμπάνια που βγαίνει από μια κάβα στους 10-12C, φτάνει στ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΚΟΜΕΝΟ ΣΑΛΑΜΙ

ΠΩΣ ΘΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΤΕ ΦΡΕΣΚΟ ΤΟ ΚΟΜΕΝΟ ΣΑΛΑΜΙ Aν κόψατε μερικές φέτες απ'το σαλάμι, διατηρήστε το υπόλοιπο στο ψυγείο σε αλουμινόχαρτο, αφού αλείψετε με βούτυρο το κομμένο μέρος τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η SOUR CREAM

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η SOUR CREAM Κρέμα γάλακτος φρέσκια με γεύση ελαφρώς ξινή. Ιδανική για σάλτσες και κις. Αν δεν τη βρίσκετε, χτυπάτε κανονική κρέμα γάλακτος με λίγες σ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΥΛΙΕΝ

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΥΛΙΕΝ Τρόπος κοπής των λαχανικών σε πολύ λεπτές λωρίδες, σαν σπιρτόξυλα. Συνήθως κόβονται έτσι τα καρότα, το σέλινο, τα κολοκυθάκια και σερβί...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!