ΑΓΡΙΟΛΕΠΙΝΟ

ΑΓΡΙΟΛΕΠΙΝΟ Το φύλλωμά του χρησιμοποιείται από τους κτηνοτρόφους για το σφράγισμα των δοχείων για το γάλα.

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ Μικρό φυτό με τρία φύλλα, κίτρινο άνθος και μυρωδιά όπως του πεπονιού ΧΡΗΣΗ: το τρώνε τα ζώα και έχουν άφθονο γάλα

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

ΑΓΡΙΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: τον κόκκινο σπόρο ΤΡΟΠΟΣ ΧΡΗΣΗΣ: βγάζουμε το κουκούτσι που έχει μέσα ο καρπός και το τρώμε ωμό ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ: όταν έχ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΓΡΙΟΚΑΡΔΑΜΟΥΡΑ

ΑΓΡΙΟΚΑΡΔΑΜΟΥΡΑ - Είναι διουρητικό - Για κυστίτιδες - Για πέτρες στα νεφρά - Για τη διάρροια - Για την αυξημένη εμμηνορρυσία - Ως κατάπλασμα - Στο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΑΓΡΙΑΔΑ

ΑΓΡΙΑΔΑ Υπάρχει σχεδόν παντού και φυτρώνει μόνη της. ΜΕΡΗ που φυτρώνει: τη συναντάμε σε όλα σχεδόν τα  εδάφη (χωράφια, αγρούς, λιβάδια, όχθες ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για το χοιρινό που περίσσεψε

Για το χοιρινό που περίσσεψε 1. Μπορείς πολύ εύκολα να το χρησιμοποιήσεις - όπως και κάθε άλλο κρεας - για να κάνεις γευστικά σάντουιτς 2. Το χοιρινό πάει άνετα κ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τι είδους ζάχαρη χρησιμοποιουμε στη ζαχαροπλαστική

Τι είδους ζάχαρη χρησιμοποιουμε στη ζαχαροπλαστική - Ζάχαρη ψιλή (η κοινή ζάχαρη για όλες τις χρήσεις) Είναι η γνωστή ζάχαρη που ρίχνουμε στον καφέ και τα υπόλοιπα ροφήματα. Είναι μάλι...

Διαβάστε περισσότερα »


Πως διορθώνουμε τη σάλτσα πεστο pesto

Πως διορθώνουμε τη σάλτσα πεστο pesto Ένα μικρό λαθάκι στη δοσολογία και το πέστο δεν έγινε όπως το περίμενες. Για να μη το πετάξεις δοκίμασε ένα μικρό κολπάκι που ίσως σε σώ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πικάντικα φιλέτα ψαριού με τις σωστές μαρινάδες

Πικάντικα φιλέτα ψαριού με τις σωστές μαρινάδες Για να γίνουν πιο πικάντικα και πιο νόστιμα τα λιπαρά φιλέτα ψαριού που θα ψήσεις στη σχάρα πρέπει να τα μαρινάρεις καλά! Μια πολύ ωρα...

Διαβάστε περισσότερα »


Τρία Κολπάκια για να μαλακώσει το κρέας

Τρία Κολπάκια για να μαλακώσει το κρέας 1ο : Ακτινίδιο στο κρέας;  Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους είναι το ακτινίδιο! Αν αλοίψεις το κρέας σου με πολτοποιημένο ακτ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για το κοτόπουλο που περίσσεψε

Για το κοτόπουλο που περίσσεψε 1. Φτιάξε κοτόπιτα ή τάρτα με κοτόπουλο. Είναι ίσως η πρώτη επιλογή που έρχεται στο μυαλό. Με λίγα ακόμη υλικά μπορείς να έχεις μια γε...

Διαβάστε περισσότερα »


Σκόρδο για το νευροκαβαλίκευμα

Σκόρδο για το νευροκαβαλίκευμα Αν δεν μπορείτε να στρίψετε τον αυχένα σας, επειδή πάθατε ψύξη, ζεστάνετε με ένα σεσουάρ το σβέρκο σας και στη συνέχεια κάντε μασάζ με λά...

Διαβάστε περισσότερα »


Φτιάξτε μόνοι σας Κρέμα χεριών

Φτιάξτε μόνοι σας Κρέμα χεριών Βράζουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο, 3 κουταλιές κερί μέλισσας και μια χούφτα βλαστάρια από δενδρολίβανο σε πολύ χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά. Σο...

Διαβάστε περισσότερα »


Μέλι για την τριχόπτωση

Μέλι για την τριχόπτωση Αν τα μαλλιά σας είναι άτονα και παρουσιάζουν αυξημένη τριχόπτωση, μπορείτε να τα δυναμώσετε ακολουθώντας μια θεραπεία με μέλι. Διαλύστε ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ποια σάλτσα ταιριάζει σε ποιο φαγητό;

Ποια σάλτσα ταιριάζει σε ποιο φαγητό; Γλυκόξινη: ταιριάζει με ψητό χοιρινό, βραστό ή ψητό μοσχάρι, βραστό ψάρι, βραστό ή ψητό κοτόπουλο, λαχανικά, ρύζι. Κάρι: ιδανική γι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!