Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΣΑΝ

Παρά την λάθος εντύπωση που έχουμε για την καταγωγή του κρουασάν, σαν αρτοσκεύασμα Γαλλικής επινόησης, στην πραγματικότητα δεν είναι Γαλλικό αλλά Αυστριακό και μάλιστα Βιεννέζικο. Τα παρακάτω δεν είναι μύθος αλλά πραγματική ιστορία που εξελίσσεται στη Βιέννη του 17ου αιώνα.

Το 1683 οι Τούρκοι ξεκίνησαν να καταλάβουν τη Βιέννη έχοντας μαζί τους άπειρα σακιά με καφέ που ήταν η τότε μανία της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Μέσα στη βαθιά νύχτα Τούρκοι σκαπανείς άρχισαν να σκάβουν τα τείχη από την πλευρά της Ελληνικής συνοικίας και της Ορθοδόξου Μητροπόλεως. Τότε σε εκείνη τη συνοικία υπήρχαν πολλά αρτοποιεία. Εκείνη την ώρα οι αρτοποιοί είχαν ξεκινήσει να δουλεύουν, οπότε άκουσαν τα χτυπήματα από το σκάψιμο. Ειδοποιήθηκαν αμέσως οι αρχές και έπειτα ο στρατός, που με τη βοήθεια και των Ούγγρων στρατιωτών, απώθησε τους Τούρκους που τράπηκαν σε φυγή εγκαταλείποντας τα σακιά με τον καφέ. Έτσι λοιπόν η δύση γνώρισε τον καφέ, από τα εγκαταλειμμένα σακιά των τούρκων. Στα καφενεία της Βιέννης θα βρείτε σίγουρα τον καλύτερο Ανατολίτικο καφέ, δική τους παραλλαγή, ούτε Τούρκικο, ούτε Ελληνικό.

Για να γιορτάσουνε τη νίκη και να ειρωνευτούν τους Τούρκους οι αρτοποιοί, δημιούργησαν ένα πολύφυλλο με ζύμη βουτύρου γλύκισμα σε σχήμα ημισελήνου. Είναι το κρουασάν που ονομάζουμε σήμερα. Ένα αρτοσκεύασμα που υπέστη πολλές αλλαγές κατά καιρούς από πολλούς μεγάλους σεφ όπως του Γάλλου Αντόνεν Καρέμ. Λόγω λοιπόν των αλλαγών που υπέστη στη ζύμη αλλά και με την προσθήκη γέμισης, το αρτοσκεύασμα πλέον θεωρείται Γαλλικό γλυκό.

Μια άλλη πραγματική ιστορία μας αποδεικνύει ότι ο Μπαμπάς με ρούμι δεν είναι Γαλλικό γλυκό, απλά τη σημερινή εκδοχή του δημιούργησε ο Γάλλος σεφ και συγγραφέας Σαβαρέν.

Πηγή: http://www.yumyum.gr/
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΟΥΑΣΑΝ 4.5 5 NIKOS Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014 Παρά την λάθος εντύπωση που έχουμε για την καταγωγή του κρουασάν, σαν αρτοσκεύασμα Γαλλικής επινόησης, στην πραγματικότητα δεν είναι Γαλλι...


On : Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!