Ολα Οσα πρέπει να ξέρεις για τα Μανιτάρια

Πώς να τα διατηρήσεις; Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν και πώς να "ζωντανέψεις" τα αποξηραμένα; Σου δίνουμε απαντήσεις σε όλα τα παραπάνω ερωτήματα.
Πώς να τα καθαρίσεις;
Αφού αφαιρέσεις το κάτω μέρος, αυτό που μοιάζει με κορμό ή αλλιώς ποδαράκι, πλύνε τα με άφθονο νερό ή καθάρισέ τα με μια βρεγμένη πετσετούλα.
Πόσο καιρό διατηρούνται;
Τα φρέσκα μανιτάρια συνήθως δεν διατηρούνται για περισσότερο από μια εβδομάδα στο ψυγείο. Μερικές βέβαια ποικιλίες, όπως οι κανθαρέλλες μπορούν να αντέξουν περισσότερο, μέχρι και μισό μήνα!
Τα αποξηραμένα δε θα έχουν πρόβλημα αρκεί να φυλαχθούν σε ξηρό και δροσερό μέρος, κατά προτίμηση αεροστεγώς κλεισμένα.
Τα αποξηραμένα ζωντανεύουν;
Αν μουλιάσεις τα αποξηραμένα μανιτάρια θα τα δεις να… ζωντανεύουν! Αν τα βυθίσεις μέσα σε νεράκι για περίπου 30 λεπτά θα τα δεις να αποκτούν την αρχική τους μορφή! Μαγικό;
Προσοχή: Το ζουμάκι μη το πετάς! Το νερό στο οποίο μούλιασαν τα μανιτάρια μπορεί πολύ εύκολα να χρησιμοποιηθεί σαν ζωμός, σε σούπες αλλά και γευστικές σάλτσες!
Ολα Οσα πρέπει να ξέρεις για τα Μανιτάρια 4.5 5 NIKOS Σάββατο 9 Μαρτίου 2013 Πώς να τα διατηρήσεις; Πόσο καιρό μπορούν να διατηρηθούν και πώς να "ζωντανέψεις" τα αποξηραμένα; Σου δίνουμε απαντήσεις σε ό...


On : Σάββατο 9 Μαρτίου 2013,

Για να μήν χάνεις καμία Συμβουλή,δώσε παρακάτω το email σου!!!

Δές πρώτος/η τις Καινούριες Συμβουλές!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!