Για τέλειο μερακλίδικο ελληνικό καφέ,καλό θα είναι να έχουμε υπ όψιν μας ορισμένα μικρά "μυστικά' για να απολαμβάνουμε κάθε φορά το ελληνικό μας καφεδάκι μέχρι και την τελευταία του σταγόνα.Κατ αρχάς το μπρίκι που θα ψήσουμε τον καφέ θα πρέπει να είναι στενό,με ακόμα πιό στενό λαιμό ουτως ώστε η θερμοκρασία κατα τη διάρκεια του ψησίματος να ανακυκλώνεται και συγχρόνως να παραμένει σταθερή.Δέν είναι τυχαίο που τα παραδοσιακά μπρίκια έχουν τέτοιο σχήμα!Οσον αφορά το νερό,αυτό θα πρέπει να είναι όσον το δυνατόν καθαρότερο.Ιδανική περίπτωση είναι τα εμφιαλωμένα νερά όπου μπορούμε να τα έχουμε.Τέλος για το ψήσιμο του καφέ,και αφού γεμίσουμε το μπρίκι μας είτε με δροσερό είτε με χλιαρό νερό ρίχνουμε πρώτα τον καφέ και μετά τη ζάχαρη ωστε να αποτρ΄ρψουμε να καραμελώσει η ζάχαρη και μας πικρίσει ο καφές.Σημαντικό είναι να ανακατέψουμε τον καφέ μόνο μία φορά ωστε να μή μας σπάσει το καιμάκι του,όπως και να μήν τον βγάλουμε με το που φουσκώσει!Αφήνουμε να φουσκώσει 2-3 φορές πρίν τον σερβίρουμε βγάζοντας το μπρίκι για λίγο απο τη φωτιά κάθε φορά!Τέλος σερβίρουμε αργά αργά στο φλυτζάνι μας και απολαμβάνουμε!!!
ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕ
On : Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, Αναρτήθηκε στις Κατηγορίες : ΜΙΚΡΑ ΜΥΣΤΙΚΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου