Κάθε φορά που φτιάχνουμε χειροποίητη ζύμη για ψήσιμο (ή οτιδήποτε περιέχει μεγάλες ποσότητες αλευριού) θέλουμε όλα τα υλικά να είναι καλά αναμειγμένα. Για να γίνει αυτό, το καλό ανακάτεμα αποτελεί… μονόδρομο. Όμως το υπερβολικό ανακάτεμα «παράγει» την ουσία γλουτένη στο αλεύρι, η οποία με τη σειρά της μετατρέπει σε… πέτρα οτιδήποτε ψήσουμε στον φούρνο (ζύμη, ψωμί κτλ.). Η λύση; Ανακατέψτε τα υλικά μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα και σταματήστε εκεί.
πηγή:http://www.lixoudis.gr
πηγή:http://www.lixoudis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου