Άν τα πορτοκάλια είναι χοντρόφλουδα με ένα κοφτερό μαχαίρι και πολύ προσοχή αφαιρέστε το περισσότερο λευκό μέρος της φλούδας. Πλύνετε τα πολύ καλά και στη συνέχεια σκουπίστε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν λίγο.
Ακόμα μπορούμε να κάνουμε και μίξεις διάφορων εσπεριδοειδών και τα έχουμε ένα mix για τα γλυκά ή τα φαγητά μας! Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούμε το 99% του πορτοκαλιού και δεν αφήνουμε μισό ξυσμένα πορτοκάλια που μαυρίζουν.
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι έτσι:
Extra Tip: Μην ξεχνάτε πως πρέπει να βάζετε λίγο από το μείγμα σε κάθε γλυκό ή φαγητό. Μη σας ξεγελάει η ποσότητα. Το προϊόν είναι αφυδατωμένο και έχει μικρό όγκο. Ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με μία κουταλιά της σούπας φρέσκο ξύσμα και όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία διογκώνεται. Γιαυτό καλό θα είναι να είναι πολύ καλά κλεισμένο το βαζάκι σας ώστε να μην πάρει υγρασία και αναπτύξει μικροοργανισμούς που θα επιφέρουν μούχλα!
πηγή:http://www.ediva.gr/xisma-portokaliou-pos-tha-echis-panta-otan-chriazese/
- Κόψτε τα σε κομμάτια αν είναι μεγάλες οι φλούδες και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια λαδόκολλα (όχι αλουμινόχαρτο) χωρίς να ακουμπάει το ένα το άλλο.
- Τα βάζετε στο φούρνο στον αέρα στην ελάχιστη έως και καθόλου θερμοκρασία.
- Αφού έχει φύγει ή περιττή υγρασία και έχουν ξεραθεί οι φλούδες από τον αέρα τις βγάζετε και τις περνάτε από το multi να γίνουν σχεδόν σκόνη. Θα δείτε ότι έχουν ακόμα υγρασία.
- Τις ξανά βάζετε έτσι σε σκόνη ή σε ψιλά κομματάκια όπως είναι για ακόμα 5-10 λεπτάκια στο φούρνο να φύγει εντελώς η υγρασία και μετά ακόμα μια φορά από το multi.
- Τοποθετείτε τη σκόνη σε ένα βαζάκι και το αφήνετε ανοιχτό για μια με δύο ώρες και στη συνέχεια το κλείνετε. Έτσι έχετε κάθε φορά πορτοκάλι οποιαδήποτε στιγμή το χρειαστείτε. Αυτή η μέθοδος ουσιαστικά είναι μια θερμική επεξεργασία αφυδάτωσης που μπορούμε να την κάνουμε στο σπίτι, όχι μόνο με πορτοκάλι αλλά και με λεμόνι,μανταρίνι ή κίτρο.
Ακόμα μπορούμε να κάνουμε και μίξεις διάφορων εσπεριδοειδών και τα έχουμε ένα mix για τα γλυκά ή τα φαγητά μας! Με αυτό τον τρόπο χρησιμοποιούμε το 99% του πορτοκαλιού και δεν αφήνουμε μισό ξυσμένα πορτοκάλια που μαυρίζουν.
Το τελικό αποτέλεσμα πρέπει να είναι έτσι:
Extra Tip: Μην ξεχνάτε πως πρέπει να βάζετε λίγο από το μείγμα σε κάθε γλυκό ή φαγητό. Μη σας ξεγελάει η ποσότητα. Το προϊόν είναι αφυδατωμένο και έχει μικρό όγκο. Ένα κοφτό κουταλάκι του γλυκού ισοδυναμεί με μία κουταλιά της σούπας φρέσκο ξύσμα και όταν έρχεται σε επαφή με υγρασία διογκώνεται. Γιαυτό καλό θα είναι να είναι πολύ καλά κλεισμένο το βαζάκι σας ώστε να μην πάρει υγρασία και αναπτύξει μικροοργανισμούς που θα επιφέρουν μούχλα!
πηγή:http://www.ediva.gr/xisma-portokaliou-pos-tha-echis-panta-otan-chriazese/
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου