ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΝΤΑΣ ΤΑ ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ
Στο γκριλ
Ιδανικά ψήvετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ του φούρνου στους 200οC, και λέμε ιδανικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το λίπος που έχει ο κιμάς βοηθά μεν τα μπιφτέκια να μην στεγνώσουν, φεύγει, όμως κι έτσι το αποτέλεσμα είναι όσο ελαφρύτερο γίνεται.
Λαδώνετε ελαφρά τη σχάρα και ακουμπάτε πάνω τα μπιφτέκια ή, αν δεν θέλετε να τη λερώσετε, βάζετε τη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (αλλά, το λίπος θα μείνει).
Καλό είναι να βάλετε σε πιο χαμηλή θέση μια λαμαρίνα με ελάχιστο νερό. και να μη λερωθεί έτσι ο φούρνος.
Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και τις ηλεκτρικές ψηστιέρες ή γκριλιέρες. Ένα μεσαίου πάχους μπιφτέκι δεν θέλει πάνω από 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.
Στα κάρβουνα
Το ψήσιμο στα κάρβουνα έχει μια δυσκολία και απαιτεί ιδιαίτερη μαστοριά. Μην ξεχάσετε να βάλετε πάνω στα κάρβουνα φρέσκο δενδρολίβανο, λουΐζα, δάφνη ή ρίγανη που δίνουν μια υπέροχη καπνιστή γεύση στο αποτέλεσμα .Ψήνοντας 5΄- 8΄ την κάθε πλευρά ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.
Στο τηγάνι
Είναι ο πιο εύκολος τρόπος μαγειρέματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο βαρύ. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά, αλείφετε την επιφάνειά του με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνετε τα μπιφτέκια για 5΄-6΄ από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος τους.
Στο φούρνο με πατάτες
Μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια στον φούρνο σας στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Προτιμάτε αυτόν τον τρόπο όταν τα φτιάχνετε με πατάτες ή λαχανικά φούρνου. Επειδή, όμως, δεν θέλουν πολύ χρόνο να για μαγειρευτούν, είναι καλύτερα να τα προσθέσετε στο ταψί στα μισά του μαγειρέματος.
Μαγειρευτά σε σάλτσες
Μετά το πρώτο, ελαφρύ ψήσιμο σε μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα, μπορείτε να τελειώσετε το μαγείρεμα των μπιφτεκιών μέσα σε σάλτσα: λεμονάτη (χυμό από 2 λεμόνια, 2 ξύλα κανέλας και αλατοπίπερο) ή ντομάτας (2-3 ποτήρια χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, μυρωδικά και μπαχαρικά).
Συνοδεύστε με πατάτες φούρνου, ρύζι, πιλάφι, σαλάτα με φρέσκα, βραστά ή ψητά λαχανικά.
Ταιριαστά είναι και τα γιαουρτοντίπ. Φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύετε 350γρ. γιαούρτι σακούλας, ½φλ.τσ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 4κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Αντί για δυόσμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέντα, μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας ή συνδυασμό από τα παραπάνω.
Ενα διαφορετικό ωραίο συνοδευτικό ντιπ: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ 8κ.σ. πελτέ, 2κ.σ. ζάχαρη άχνη, 2κ.σ. ξίδι, 2σκελ. σκόρδο, αλάτι, 80γρ. φέτα και 4κ.σ. ελαιόλαδο.
ΠΗΓΉ:http://www.gastrotourismos.gr/
Στο γκριλ
Ιδανικά ψήvετε τα μπιφτέκια σας στο γκριλ του φούρνου στους 200οC, και λέμε ιδανικά γιατί με αυτόν τον τρόπο το λίπος που έχει ο κιμάς βοηθά μεν τα μπιφτέκια να μην στεγνώσουν, φεύγει, όμως κι έτσι το αποτέλεσμα είναι όσο ελαφρύτερο γίνεται.
Λαδώνετε ελαφρά τη σχάρα και ακουμπάτε πάνω τα μπιφτέκια ή, αν δεν θέλετε να τη λερώσετε, βάζετε τη λαμαρίνα του φούρνου στρωμένη με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος (αλλά, το λίπος θα μείνει).
Καλό είναι να βάλετε σε πιο χαμηλή θέση μια λαμαρίνα με ελάχιστο νερό. και να μη λερωθεί έτσι ο φούρνος.
Μπορείτε, επίσης, να χρησιμοποιήσετε και τις ηλεκτρικές ψηστιέρες ή γκριλιέρες. Ένα μεσαίου πάχους μπιφτέκι δεν θέλει πάνω από 6΄-7΄ από κάθε πλευρά.
Στα κάρβουνα
Το ψήσιμο στα κάρβουνα έχει μια δυσκολία και απαιτεί ιδιαίτερη μαστοριά. Μην ξεχάσετε να βάλετε πάνω στα κάρβουνα φρέσκο δενδρολίβανο, λουΐζα, δάφνη ή ρίγανη που δίνουν μια υπέροχη καπνιστή γεύση στο αποτέλεσμα .Ψήνοντας 5΄- 8΄ την κάθε πλευρά ανάλογα με την ένταση της φωτιάς.
Στο τηγάνι
Είναι ο πιο εύκολος τρόπος μαγειρέματος, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο βαρύ. Βάζετε το τηγάνι στη φωτιά να ζεσταθεί πολύ καλά, αλείφετε την επιφάνειά του με ένα πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ψήνετε τα μπιφτέκια για 5΄-6΄ από κάθε πλευρά ανάλογα με το πάχος τους.
Στο φούρνο με πατάτες
Μπορείτε να ψήσετε τα μπιφτέκια στον φούρνο σας στις αντιστάσεις πάνω κάτω. Προτιμάτε αυτόν τον τρόπο όταν τα φτιάχνετε με πατάτες ή λαχανικά φούρνου. Επειδή, όμως, δεν θέλουν πολύ χρόνο να για μαγειρευτούν, είναι καλύτερα να τα προσθέσετε στο ταψί στα μισά του μαγειρέματος.
Μαγειρευτά σε σάλτσες
Μετά το πρώτο, ελαφρύ ψήσιμο σε μεγάλο τηγάνι ή σε κατσαρόλα, μπορείτε να τελειώσετε το μαγείρεμα των μπιφτεκιών μέσα σε σάλτσα: λεμονάτη (χυμό από 2 λεμόνια, 2 ξύλα κανέλας και αλατοπίπερο) ή ντομάτας (2-3 ποτήρια χυμό ντομάτας, αλατοπίπερο, μυρωδικά και μπαχαρικά).
Συνοδεύστε με πατάτες φούρνου, ρύζι, πιλάφι, σαλάτα με φρέσκα, βραστά ή ψητά λαχανικά.
Ταιριαστά είναι και τα γιαουρτοντίπ. Φτιάξετε το δικό σας χρησιμοποιώντας καλής ποιότητας στραγγιστό γιαούρτι, φρέσκα μυρωδικά της αρεσκείας σας, αλάτι, πιπέρι και ελαιόλαδο.
Ντιπ γιαουρτιού: Ανακατεύετε 350γρ. γιαούρτι σακούλας, ½φλ.τσ. φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα, 4κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι. Αντί για δυόσμο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέντα, μαϊντανό ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας ή συνδυασμό από τα παραπάνω.
Ενα διαφορετικό ωραίο συνοδευτικό ντιπ: Πολτοποιείτε στο μπλέντερ 8κ.σ. πελτέ, 2κ.σ. ζάχαρη άχνη, 2κ.σ. ξίδι, 2σκελ. σκόρδο, αλάτι, 80γρ. φέτα και 4κ.σ. ελαιόλαδο.
ΠΗΓΉ:http://www.gastrotourismos.gr/
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου