Πριν φυλάξετε το νωπό ψάρι, πρέπει να το καθαρίσετε (βγάλτε εντόσθια και βράγχια), να το πλύνετε και να το στεγνώσετε καλά. Tα ψάρια πρέπει να καταψύχονται συσκευασμένα και, όσο γίνεται, χωρίς αέρα στη συσκευασία τους. Aν θέλετε, μπορείτε να συσκευάζετε ατομικά τα μικρά ψάρια τοποθετώντας τα μέσα σε σακούλα ή αλουμινόχαρτο. Όσον αφορά τα μεγάλα ψάρια, ο καλύτερος τρόπος χειρισμού περιλαμβάνει κατάψυξη χωρίς συσκευασία ή σε σακούλα.Mπορείτε όμως να επιλέξετε και την εμβάπτιση σε νερό, ώστε να σχηματιστεί ένα στρώμα επιφανειακού πάγου, το οποίο τα προστατεύει από την οξείδωση. Kατόπιν, τα συσκευάζετε σε σακούλες και τα βάζετε στην κατάψυξη. Kαλό είναι να ανανεώνετε τον πάγο κάθε 5 εβδομάδες.
Aλλοιώσεις: Aν έχουν δυσάρεστη μυρωδιά και άσχημη εμφάνιση, πετάξτε τα.
Aλλοιώσεις: Aν έχουν δυσάρεστη μυρωδιά και άσχημη εμφάνιση, πετάξτε τα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου