-Γενικά, αποφεύγετε να αγοράζετε οποιοδήποτε τρόφιμο με ίχνη αφυδάτωσης και μαρασμού, χτυπήματα, έντονα σημάδια και κηλίδες.
-Δίνετε σημασία στη μυρωδιά –οτιδήποτε μυρίζει έντονα ώριμο ή υπερβολικά γλυκό υποδηλώνει την αρχή της σήψης.
-Προτιμάτε να αποθηκεύετε τα φρούτα και τα λαχανικά σε πλαστικές σακούλες παρά σε χάρτινες –οι τελευταίες επιταχύνουν την ωρίμανση. Εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα αποτελούν οι ντομάτες και τα μανιτάρια, που χρειάζονται υγρασία.
-Ευαίσθητα λαχανικά όπως το μαρούλι ή τα φρέσκα κρεμμυδάκια, που μαραίνονται γρήγορα, διατηρούνται περισσότερο αν τα πλύνετε, τα στεγνώσετε και τα φυλάξετε σκεπασμένα με χαρτί κουζίνας μέσα σε πλαστικό τάπερ ή σακούλα τροφίμων με αεροστεγές κλείσιμο.
-Το λάχανο συντηρείται καλύτερα αν το αλείψετε με χυμό λεμονιού και το τυλίξετε καλά με διάφανη μεμβράνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου