Και όχι μόνο! Μικρά μυστικά για όλες τις ζύμες.
Έχεις ετοιμάσει την ζύμη όπως ακριβώς αναφέρει η συνταγή και παρόλα αυτά παρατηρείς την προσπάθειά σου να καταστρέφεται μέσα στον φούρνο. Η ζύμη παραφουσκούνει και αντί για βάση τάρτας μοιάζει με κανονικό κέικ. Για να το προλάβεις αυτό δεν έχεις παρά να τρυπήσεις την ζύμη σε πολλά σημεία με το πηρούνι. Ένα ακόμη πολύ έξυπνο κόλπο είναι να γεμίσεις μια σακούλα φούρνου (προκειμένου να αντέχει στη θερμότητα) με κάποιο όσπριο (φασόλια, φακες κτλ) και να την βάλεις πάνω στη ζύμη.
Αφαίρεσε τη σακούλα λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο για να πάρει η ζύμη σου χρώμα.
Έχεις ετοιμάσει την ζύμη όπως ακριβώς αναφέρει η συνταγή και παρόλα αυτά παρατηρείς την προσπάθειά σου να καταστρέφεται μέσα στον φούρνο. Η ζύμη παραφουσκούνει και αντί για βάση τάρτας μοιάζει με κανονικό κέικ. Για να το προλάβεις αυτό δεν έχεις παρά να τρυπήσεις την ζύμη σε πολλά σημεία με το πηρούνι. Ένα ακόμη πολύ έξυπνο κόλπο είναι να γεμίσεις μια σακούλα φούρνου (προκειμένου να αντέχει στη θερμότητα) με κάποιο όσπριο (φασόλια, φακες κτλ) και να την βάλεις πάνω στη ζύμη.
Αφαίρεσε τη σακούλα λίγο πριν τελειώσει το ψήσιμο για να πάρει η ζύμη σου χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου