Η κατσαρόλα αρχίζει να κοχλάζει και εσύ παίρνεις το ύφος μεγάλης Σεφ, την ξύλινη κουτάλα στο χέρι και ξεκινάς το ανακάτεμα του ρυζιού. Ανακατεύεις, ανακατεύεις και δεν λες να σταματήσεις πριν το σπιρωτό ρύζι σου βράσει τελείως. Κι όμως δεν θα γίνει ποτέ σπιρωτό με αυτόν τον τρόπο. Όταν ανακατεύεις συνεχώς το ρύζι, σπάνε οι κόκκοι, μαλακώνει το ρύζι και λασπώνει. Μέτρησε: Για κάθε ένα φλιτζανάκι του καφέ ρύζι, υπολόγισε 2 φλυτζάνια νερό.
Το ρύζι δεν πρέπει να ανακατεύεται κατά το μαγείρεμά του. Το συχνό ανακάτεμα σπάει τους κόκκους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ρύζι να μαλακώνει, να κολλά και λασπίζει.
πηγή:www.tlife.grΤο ρύζι δεν πρέπει να ανακατεύεται κατά το μαγείρεμά του. Το συχνό ανακάτεμα σπάει τους κόκκους, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα το ρύζι να μαλακώνει, να κολλά και λασπίζει.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου