Ακούγεται περίεργο, εως και κουφό! Είναι όμως το τέλειο μυστικό...
Μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια τεχνική σε οποιοδήποτε κέικ, αλλά ιδιαίτερα στα σοκολατένια που θέλεις να είναι αφράτα και να λιώνουν στο στόμα! Το ξίδι λοιπόν θα κάνει τη διαφορά. 1 κ.γ. στη ζύμη είναι αρκετή για να δώσει όγκο και πιο μαλακή υφή στο γλυκό σου, όση ώρα ψήνεται. Γενικά οτιδήποτε το ξινό, βοηθά τη ζύμη να φουσκώσει και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης του (ξιδιού εν προκειμένω) με την μαγειρική σόδα (που έχεις προσθέσει στη ζύμη ή στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)!
Smart info : Αν λοιπόν δεν βρίσκεις ξίδι ή σου φαίνεται ακόμη αρκετά περίεργο να το βάζεις στα γλυκά σου, δοκίμασε να προσθέσεις μια κουταλιά χυμό λεμονιού που θα έχει και το ίδιο αποτέλεσμα. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσεις και το ξύσμα του σαν αρωματικό, τότε το κέικ σου θα πάρει και λεμονάτη φρεσκάδα! *Πρόσεξε να μην ρίξεις το ξίδι ή το λεμόνι μέσα στο γάλα γιατί μπορεί να κόψει. Προτίμησε να το βάλεις στα αυγά ή αφού έχεις προσθέσει και το αλεύρι!
Μπορείς να δοκιμάσεις την ίδια τεχνική σε οποιοδήποτε κέικ, αλλά ιδιαίτερα στα σοκολατένια που θέλεις να είναι αφράτα και να λιώνουν στο στόμα! Το ξίδι λοιπόν θα κάνει τη διαφορά. 1 κ.γ. στη ζύμη είναι αρκετή για να δώσει όγκο και πιο μαλακή υφή στο γλυκό σου, όση ώρα ψήνεται. Γενικά οτιδήποτε το ξινό, βοηθά τη ζύμη να φουσκώσει και να αυξηθεί ακόμη περισσότερο κυρίως λόγω της αλληλεπίδρασης του (ξιδιού εν προκειμένω) με την μαγειρική σόδα (που έχεις προσθέσει στη ζύμη ή στο αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)!
Smart info : Αν λοιπόν δεν βρίσκεις ξίδι ή σου φαίνεται ακόμη αρκετά περίεργο να το βάζεις στα γλυκά σου, δοκίμασε να προσθέσεις μια κουταλιά χυμό λεμονιού που θα έχει και το ίδιο αποτέλεσμα. Αν μάλιστα χρησιμοποιήσεις και το ξύσμα του σαν αρωματικό, τότε το κέικ σου θα πάρει και λεμονάτη φρεσκάδα! *Πρόσεξε να μην ρίξεις το ξίδι ή το λεμόνι μέσα στο γάλα γιατί μπορεί να κόψει. Προτίμησε να το βάλεις στα αυγά ή αφού έχεις προσθέσει και το αλεύρι!
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου