Αν θέλετε να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια που έχετε στο ψυγείο,αλλα καθε φορά που το κάνετε σας ξεραίνονται,δοκιμάστε να τα ζεστάνετε για 10...
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΑΙΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ
Home > Archives for Οκτωβρίου 2014
By NIKOS
Αν θέλετε να ξαναζεστάνετε τα μακαρόνια που έχετε στο ψυγείο,αλλα καθε φορά που το κάνετε σας ξεραίνονται,δοκιμάστε να τα ζεστάνετε για 10...
By NIKOS
Αν μαγειρέψατε ψάρι σε τηγάνι η κατσαρόλα και θέλετε να φύγει γρήγορα η ψαρίλα απο το σκεύος σας,βάλτε 4 κουταλιές της σούπας ξίδι στο σκε...
By NIKOS
Αν θέλετε να φτιάξετε μόνοι σας ξύδι απο λευκό κρασί,βάλτε σε ένα μπουκάλι λευκό κρασί και τοποθετήστε ένα χοντρό μακαρόνι σάν αυτά που φτ...
By NIKOS
Για να κάνετε τα ποτήρια η τα γυαλικά σας να αποκτήσουν τη χαμένη λάμψη τους ξανά,βυθίστε τα σε μια λεκάνη με νερό-ξύδι και μια ωμή πατάτα...
By NIKOS
Για να καθαρίσετε εύκολα το αντικολλητικό τηγάνι,ρίξτε λίγο ανθρακούχο νερό η σόδα η κάποιο αναψυκτικό με ανθρακικό και αφήστε το να δράσε...
By NIKOS
Αν θέλετε να προλάβετε τη συσσώρευση λιπών στο σιφώνι του νεροχύτη σας,ρίχνετε 1 φορά το μήνα τα κατακάθια του ελληνικού καφέ και ξεπλύνετ...
By NIKOS
Αν τα ρεβύθια σούπα που φτιάχνετε σας βγήκαν πολύ αραια,δοκιμαστε να βαλετε στο μούλτι λίγο ζουμάκι με ποσότητα απο τα ρεβύθια(προσθέστε μ...
By NIKOS
By NIKOS
Αν σας εχει αρπάξει η κατσαρόλα και έχετε ακολουθήσει τα βήματα εδώ ,αλλα παρ όλα αυτά το φαγητό σας έχει τη γεύση καμένου,δοκιμάστε να ρί...
By NIKOS
Για να εξαφανιστούν εντελώς οι σκληροί λεκέδες απο τις πετσέτες κουζίνας,βάλτε τες απο βραδύς σε μία λεκάνη με νερό οπου θα έχετε προσθέσε...
By NIKOS
Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε βούτυρο αλλα είναι πολύ σκληρο απο το ψυγείο,βάλτε την ποσότητα που θέλετε να χρησιμοποιήσετε ανάμεσα σε 2 φύ...
By NIKOS
Αν φτιάχνετε λεμονάτο και για κάποιο λόγο η σαλτσούλα σας είναι πολύ αραιή και δέν έχει δέσει,δοκιμάστε το εξής:Αφαιρέστε το κρέας απο την...
By NIKOS
Αν θέλετε να διατηρήσετε ζεστό τον πουρέ μέχρι το σερβίρισμα,κάντε το εξής κολπάκι:Σιγοβράστε σε ένα κατσαρολάκι νερό και βάλτε απο πάνω τ...
By NIKOS
Για να ανοίξετε εύκολα τα βαζάκια σας,δοκιμάστε να τα χτυπήσετε στο καπάκι με την παλάμη σας πολύ δυνατά και μετα ξαναδοκιμάστε.Ειναι ενα ...
By NIKOS
Αν χρησιμοποιείτε μουστάρδα σε βαζάκι,κάθε φορά που τη χρησιμοποιείτε πασπαλίστε λίγο αλάτι στην επιφάνεια για να μήν ξεραθεί.Την επόμενη ...
By NIKOS
Ενα απλο κολπάκι θα σας βγάλει απο πολλούς μπελάδες:Τρίψτε το παγωμένο βούτυρο σε άνα τρίφτη και μετά απλώστε το στο ψωμί σας.Μήν ξεχάσετε...
By NIKOS
Ανοίξατε να πιείτε ενα κρασί με την παρέα σας αλλα ο φελλός αρνείται πεισματικά να ξαναμπει στο στόμιο του μπουκαλιού;Δοκιμάστε να βάλετε ...
By NIKOS
Αν θέλετε να έχετε στη διάθεσή σας ψιλοκομμένο σκόρδο για τις μαγειρικές σας δημιουργίες,ψιλοκόψτε αρκετή ποσότητα σκόρδου,βάλτε το σε ...
By NIKOS
Για να καθαρίσετε την πλάκα του σίδερου σιδερώστε χαρτί στο οποίο θα έχετε ρίξει χονδρό αλάτι.
By NIKOS
Για να υπολογίσετε πόσα μπουκάλια ποτά θέλετε ανάλογα με τους καλεσμένους σας να έχετε υπόψη σας ότι: 1 μπουκάλι ουϊσκυ, τζιν και βότκα δί...
By NIKOS
Ο καφές φίλτρου νοστιμίζει αν ρίξετε στο φίλτρο μαζί με τον καφέ λίγο κακάο ή σκόνη βανίλια και κανέλλα. Επίσης αν ο καφές φίλτρου σας φαί...
By NIKOS
Οταν τσιγαρίζετε τα κρεμμύδια για το φαγητό σας μην αφήνετε το λάδι να ζεσταθεί τόσο οσο να αρχίζει να βγάζει καπνους!Αφ ενός το φαγητό σα...
By NIKOS
Για να διατηρήσετε την υφή του ρυζιού basmati την ώρα που θα το σερβίρετε,απλά κάντε υπομονή και μήν ανοίξετε καθόλου την κατσαρόλα μέχρι ...
By NIKOS
Αν αφαιρεθήκατε και σας άρπαξε το ρυζι,μπορείτε να το διορθώσετε!Απλά ρίξτε μια φέτα άσπρο ψωμί πάνω του,αφήστε το για 5-10 λεπτά για να ε...
By NIKOS
-Για ακόμα πιο νόστιμες πατάτες φούρνου βράστε τις νωρίτερα (5 λεπτά πριν τις βάλετε στο ταψί) με κρεμμύδι και ζωμό βοδινού (από κύβο μαγε...
By NIKOS
Αν η ζύμη κολλάει και δεν μπορείτε να την ανοίξετε σε φύλλο, τη βάζετε για λίγο στο ψυγείο τυλιγμένη με μεμβράνη.
By NIKOS
Αν είχατε ένα μικρό ατύχημα με το κέικ που φτιάξατε και σας άρπαξε λίγο από πάνω, μην αγχώνεστε! Μπορείτε να το καμουφλάρετε καλύπτοντάς τ...
By NIKOS
Σας αρέσει το τζατζίκι,αλλα δεν αντέχετε μετα την καταναλωσή του τη δυσοσμία του στόματος;Δοκιμάστε να ρίξετε στο μίγμα σας την ώρα που το...
By NIKOS
Πάτε να καθαρίσετε ενα βρασμένο αυγό και μαζί με το τσόφλι βγαίνει και μπόλικο ασπράδι;Δοκιμαστε να βάλετε τα βραστά αυγά σας κάτω απο τρε...
By NIKOS
Για να λάμψουν τα ντουλάπια σας, βρέξτε ένα πανί με ½ φλιτζάνι ξύδι διαλυμένο σε 4 λίτρα νερό.
By NIKOS
Oταν η χρυσή κορνίζα ενός κάδρου έχει θαμπώσει από τη σκόνη για να της δώσετε ξανά τη λάμψη της, χτυπήστε σε σφιχτή μαρέγκα 1 ασπράδι αυγο...
By NIKOS
Για να καθαρίσετε από τον τοίχο μικρούς λεκέδες από μούχλα,σκουπίστε τους πρώτα με ένα καθαρό πανί, μετά περάστε τους με ένα υγρό πανί με ...
By NIKOS
Κάθε φορά που φτιάχνουμε χειροποίητη ζύμη για ψήσιμο (ή οτιδήποτε περιέχει μεγάλες ποσότητες αλευριού) θέλουμε όλα τα υλικά να είναι καλά ...
By NIKOS
Για να διαπιστώσετε αν τα όσπρια που αγοράσατε ή θα αγοράσετε είναι φρέσκα -ειδικά αν είναι χύμα- δαγκώστε τα ελαφρά. Aν η σάρκα τους εί...
By NIKOS
Αν οι σαρδέλες που ετοιμάζεστε να αγοράσετε έχουν μια κιτρινωπή ρίγα στα πλάγια, τότε να τις αποφύγετε. Δεν πρόκειται για κάποιο φυσικό χα...
By NIKOS
Tα πορτοκάλια, τα λεμόνια και γενικά τα εσπεριδοειδή διατηρούνται περισσότερο καιρό στο ψυγείο αν τους αφαιρέσετε τα κοτσάνια. Aυτό συμβαί...
By NIKOS
Μερικές φορές συμβαίνει ένα πλαστικό δοχείο στο οποιό είχαμε αποθηκεύσει φαγητό να μυρίζει αν και πλύθηκε πολύ καλά. • Στη περίπτωση αυτ...
By NIKOS
Για να τις σερβίρετε όλες ζεστές και να μην έχει κανείς παράπονο, μπορείτε να τις σκεπάσετε με αλουμινόχαρτο, αφού προηγουμένως τις έχετε ...
By NIKOS
Αρωματίστε τα ροφήματά σας ή τα γλυκά σας με ένα έξυπνο τρικ! Βάλτε στο βαζάκι της ζάχαρης, κομμένα μπαστουνάκια βανίλιας για αρκετό καιρό...
By NIKOS
Για να διατηρηθούν ζουμερά, μόλις τα βγάλετε από τον φούρνο, τοποθετήστε τα σε κεραμικό σκεύος με καπάκι. Έπειτα, περιχύστε τα με μπόλικο ...