Για να αφαιρέσετε σημάδια από κραγιόν από ποτήρια και κούπες, τρίψτε τα πρώτα με αλάτι και έπειτα πλύντε τα κανονικά.
ΑΦΑΙΡΕΣΤΕ ΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΠΟ ΚΡΑΓΙΟΝ ΣΤΑ ΠΟΤΗΡΙΑ
Home > Archives for Αυγούστου 2014
By NIKOS
Για να αφαιρέσετε σημάδια από κραγιόν από ποτήρια και κούπες, τρίψτε τα πρώτα με αλάτι και έπειτα πλύντε τα κανονικά.
By NIKOS
Περίσσεψε κόκκινη σάλτσα (με ή χωρίς κιμά) από τα μακαρόνια; Χρησιμοποιήστε τη για να φτιάξετε μία νοστιμότατη σπιτική πίτσα.
By NIKOS
Το καυτό τηγάνι έκαψε το ξύλινο τραπέζι σας, αφήνοντας ένα άσχημο σημάδι; Ρίξτε πάνω φρέσκο χυμό κρεμμυδιού, αφήστε να δράσει για τουλάχισ...
By NIKOS
Την επόμενη φορά που θα θέλετε να τρίψετε τυρί, λαδώστε πρώτα τον τρίφτη. Έτσι τα τρίμματα του τυριού δεν θα κολλούν στις τρύπες και ο τρί...
By NIKOS
Αν το κέικ που φτιάχνετε μείνει στον φούρνο λίγο περισσότερο από όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να στεγνώσει πολύ, αλείψτε το όλο με γάλα και α...
By NIKOS
Το κομμένο λεμόνι χαλάει γρήγορα. Αν όμως βάλετε την κομμένη επιφάνειά του σε ένα πιατάκι με ζάχαρη, μπορεί να διατηρηθεί φρέσκο και ζουμε...
By NIKOS
Θέλετε για το ψητό σας μία καταπληκτική κρούστα; Αλείψτε το με μπύρα 10 λεπτά πριν το τέλος τού ψησίματος.
By NIKOS
Έχετε καναπέ με ανοιχτόχρωμη ταπετσαρία; Αν κατά καιρούς τον βουρτσίζετε με ξυδόνερο, θα τον προστατεύσετε από τους λεκέδες.
By NIKOS
Αγοράσατε καινούργια ρούχα και φοβάστε ότι ξεβάφουν εύκολα; Προτού τα πλύνετε για πρώτη φορά, βάλτε τα για 20 λεπτά σε λευκό ξύδι -θα βοηθ...
By NIKOS
Σας έσπασε το κραγιόν; Ζεστάνετε λίγο τις 2 άκρες με έναν αναπτήρα, ενώστε τις, βάλτε το κραγιόν στην κατάψυξη για 10 λεπτά και… το σώσατε!
By NIKOS
Αν τα παπούτσια σας είναι καινούργια και γλιστράνε πολύ, ρίξτε λακ στον πάτο τους και περπατήστε άφοβα.
By NIKOS
Αν θέλετε να ξεραθεί άμεσα ένα σπυράκι που μόλις... ξεφύτρωσε, βάλτε πάνω του οδοντόκρεμα.
By NIKOS
Τέλος, υπάρχει ακόμη ένας τρόπος, εντελώς διαφορετικός από τους υπόλοιπους. Βάλτε σε ένα τηγάνι γάλα, ζάχαρη και λίγο πιπέρι και ζεστάνετ...
By NIKOS
Εκτός από το μηλόξυδο οι μύγες λατρεύουν και το κόκκινο κρασί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε ένα μπουκάλι κόκκινο κρασί, κ...
By NIKOS
Βάλτε σε ένα βάζο λίγο μηλόξυδο και ένα κομμάτι φρούτου. Στη συνέχεια τοποθετείστε ένα χάρτινο κόνο ο οποίος θα καταλήγει στο βάζο και ...
By NIKOS
Το παραδοσιακό αλλά πάντα αποτελεσματικό μηλόξυδο! Ρίξτε λίγο σε ένα μπουκάλι, αφαιρέστε το καπάκι και σκεπάστε το με μία ζελατίνη στην ο...
By NIKOS
Αν λοιπόν σας χύθηκαν υγρά ή φαγητά καθόσον ο φούρνος είναι ακόμα ζεστός, απλώστε ένα στρώμα αλάτι και σόδα μαγειρικής, επάνω τους. Αν έχ...
By NIKOS
ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΥΚΑΝΕΤΕ τα κιτρινισμένα ασπρόρουχα αφήστε τα να μουσκέψουν για 24 ώρες σε νερό στο οποίο έχετε στύψει μερικά λεμόνια.
By NIKOS
Αν θέλετε να γίνει πολύ σφιχτή η μαρέγκα δοκιμάστε την ώρα που χτυπάτε τα ασπράδια να ρίξετε δύο-τρεις σταγόνες λεμόνι ή ξύδι.
By NIKOS
Για να καθαρίσετε εύκολα και άοσμα σκελίδες σκόρδου, ζεματίστε τες για λίγα λεπτά. Θα ξεφλουδιστούν σχεδόν μόνες τους. Καθαρίστε πολλές σ...