ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΜΑΥΡΙΣΟΥΝ ΤΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΣΤΟ ΣΟΤΑΡΙΣΜΑ Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις λίγο αλάτι στο λάδι πριν ρίξεις τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Με τον τρόπο αυτό τα κρεμμύδια θα σοτα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ

ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΕΛΕΙΕΣ ΤΗΓΑΝΗΤΕΣ ΠΑΤΑΤΕΣ Αφού καθαρίσεις και κόψεις τις πατάτες, βύθισέ τες για μισή με μία ώρα  μέσα σε ένα μπολ με νερό και λεμόνι. Αφού τις σουρώσεις και πρι...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ Αυτό που μπορείς να κάνεις, για να την καθαρίσεις σωστά, είναι να κάνεις μια μικρή τρύπα στην πλάτη της γαρίδας και με τη μύτη ενός πηρο...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΧΩΡΙΣ ΔΑΚΡΥΑ Απλά βούτηξε για 5-10 λεπτά τα κρεμμύδια σε ένα μπολ με ξύδι και μετά καθάρισέ τα.Τόσο απλά θα λύσεις το πρόβλημά σου μια και καλή!

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΙΤΣΑ

ΚΟΛΠΑΚΙ ΓΙΑ ΤΡΑΓΑΝΗ ΠΙΤΣΑ Για να γίνει τραγανή και πεντανόστιμη αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να ρίξεις λίγη ζάχαρη στη ζύμη καθώς την ετοιμάζεις. 

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ

ΠΩΣ ΝΑ ΣΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟ ΑΝΤΙΚΟΛΛΗΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ Κάποιες φορές στη μαγειρική (ή στη ζαχαροπλαστική) χρειάζεται να βάλεις αντικολλητικό χαρτί στη βάση ενός σκεύους. Αυτό που μπορείς να κάν...

Διαβάστε περισσότερα »


ΓΙΑ ΣΠΥΡΩΤΟ ΡΥΖΙ

ΓΙΑ ΣΠΥΡΩΤΟ ΡΥΖΙ Αν δεν σερβίρεις αμέσως το ρύζι μόλις ετοιμαστεί και το αφήνεις στην κατσαρόλα έχεις παρατηρήσεις ότι μετατρέπεται σε λαπά. Κάνε λοιπόν τ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΣΤΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ

ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΠΡΙΣΤΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΚΑΙ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ ΣΤΟ ΛΕΠΤΟ Θέλει η συνταγή ασπρισμένα αμύγδαλα ή φουντούκια και έχουμε μόνο ξηρούς καρπούς με τη φλούδα τους; Τους ρίχνουμε σε ένα κατσαρολάκι και το...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ

ΠΩΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΖΕΛΑΤΙΝΗΣ Αν θέλουμε να φτιάξουμε ένα ζελέ ή μία σταθερή κρέμα (π.χ. πανακότα, μπαβαρουάζ κ.ά.) χρησιμοποιούμε φύλλα ζελατίνης. Στην αγορά θα βρούμε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΣΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Τα καραμελωμένα αμύγδαλα, εκτός από όμορφη εικόνα, προσδίδουν στα γλυκά μας και υπέροχη γεύση. Για να φτιάξουμε καραμελωμένα αμύγδαλα χωρί...

Διαβάστε περισσότερα »


ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΦΡΑΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ

ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΕΛΕΙΑ ΑΦΡΑΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ Για να γίνει πιο πετυχημένη η υφή της σαντιγί και να πήξει γρηγορότερα, βάζουμε τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε (κάδο του μίξερ ή μεταλ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

ΠΟΣΗ ΩΡΑ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ Μόλις βάλουμε τα υλικά στην κατσαρόλα, τα ανακατεύουμε μία φορά στη αρχή, για να πάει παντού η ζάχαρη, και αφήνουμε να βράσουν 2 - 4 λεπτά...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!