Τα περισσότερα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου και σε συσκευασίες που αερίζονται και δεν μαζεύουν υγρασία....
ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΟΥΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Home > Archives for Αυγούστου 2013
By NIKOS
Τα περισσότερα λαχανικά διατηρούνται καλύτερα στο ψυχρότερο μέρος του ψυγείου και σε συσκευασίες που αερίζονται και δεν μαζεύουν υγρασία....
By NIKOS
Σκληρά τυριά είναι το κεφαλοτύρι, η γραβιέρα, το λαδοτύρι Mυτιλήνης και ημίσκληρα είναι το κασέρι και τα ολλανδικού τύπου τυριά. Aυτά που...
By NIKOS
Το ιώδιο αποθηκεύεται στο θυρεοειδή αδένα και εκεί χρησιμοποιείται για τη σύνθεση των ορμονών του θυρεοειδούς. Τροφές πλούσιες σε ιώδιο ε...
By NIKOS
Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα Νοτίστε το λεκέ με γλυκερίνη, και μουλιάστε το ρούχο σε σαπουνάδα. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στο πλυ...
By NIKOS
Kρατήστε τα τυλιγμένα σε υγρό πανί για 2 ημέρες και για να τα φυλάξετε στην κατάψυξη, κόψτε τα σε φέτες.
By NIKOS
Αφαιρέστε όσο μπορείτε. Ξεπλύνετε το λεκέ καλά κάτω από τρεχούμενο κρύο νερό. Στη συνέχεια πλένετε το ρούχο στην υψηλότερη επιτρεπτή θερ...
By NIKOS
Oι πατάτες, τα ξερά κρεμμύδια και τα σκόρδα, που δεν χρειάζεται να μπαίνουν στο ψυγείο, αρκεί να συντηρούνται σε σκοτεινό, ξηρό και δροσε...
By NIKOS
Σε ρούχα Βάλτε λίγη γλυκερίνη σε ένα πανί ή ένα μαλακό σφουγγάρι και τρίψτε ελαφρώς το λεκέ. Αφήστε το να μουλιάσει περίπου 8 ώρες/μια ...
By NIKOS
Για να ρουφήξετε τη σκόνη ή κάποιο μικροαντικείμενο που έχει πέσει κάτω από τον καναπέ ή κάτω από το ψυγείο, προσθέστε στην ηλεκτρική σκο...
By NIKOS
Προσέξτε ιδιαίτερα κατά την αποθήκευσή τους, καθώς ορισμένα φρούτα, όταν ωριμάζουν, παράγουν ένα αέριο, το αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να ...
By NIKOS
Αν σας τελείωσε ο αφρός ξυρίσματος χρησιμοποιήστε το conditionerγια τα μαλλιά σας και θα έχετε το ίδιο απαλά πόδια μετά την αποτρίχωση. Ε...
By NIKOS
Αν το βερνίκι παπουτσιών ξεράθηκε, ρίξτε μέσα λίγες σταγόνες νέφτι, ή λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού, ή λίγες σταγόνες ζεστό γάλα και ανακ...
By NIKOS
Σας έπεσε το αυγό στο πάτωμα και δεν ξέρετε πώς να το μαζέψετε εύκολα; Απλώς καλύψτε το από πάνω με αλεύρι και σκουπίστε την ζύμη που θα...
By NIKOS
Απλά καρφιτσώστε κάπου στα ρούχα σας μια μικρά παραμάνα και η φούστα ή το φόρεμά σας θα σταματήσουν να κολλούν πάνω σας.
By NIKOS
Οι βαφές μαλλιών γενικά διακρίνονται στις προσωρινές, τις ημιμόνιμες και τις μόνιμες. Σε ρούχα, χαλιά και μοκέτες Είναι συνήθως αδύνα...
By NIKOS
Η γύρη αποτελεί το αρσενικό αναπαραγωγικό κύτταρο των φυτών. Σε ρούχα Είναι δύσκολο να απομακρύνετε το λεκ...
By NIKOS
Για να μην λασπώσει το γιουβέτσι, μόλις το βγάλετε απο τον φούρνο, ρίξτε στο ταψί 4-5 παγάκια και ανακατέψτε καλά, ώστε να ανακοπεί το μα...
By NIKOS
Τυλίξτε τα μπουκάλια η τα κουτακια με βρεγμένη χαρτοπετσέτα, βάλτε τα στο ψυγείο και σε 15 λεπτά θα είναι παγωμένα-μπούζι!
By NIKOS
Αν τα μυρμήγκια αρχίζουν να κάνουν επιδρομή στο σπίτι σας, αντί να τα εξολοθρεύσετε με χημικά σπρέι, αφήστε στο σημείο που περνούν καλαμπ...
By NIKOS
Τα σκούρα βερνίκια και η παρατεταμένη χρήση των βερνικιών νυχιών συχνά αφήνουν κιτρινισμένα νύχια. Για να αφαιρέσετε τον αποχρωματισμό, τ...
By NIKOS
Γεμίστε ένα ποτήρι μέχρι τη μέση με μηλόξυδο, προσθέστε δύο σταγόνες απορρυπαντικό πιάτων και ανακατέψτε καλά. Τα μυγάκια θα εγκλωβιστούν ...
By NIKOS
Το χρώμα τού βουτύρου οφείλεται στο καροτένιο και άλλες λιποδιαλυτές χρωστικές που περιλαμβάνονται στο λίπος. Σε ρούχα Οι λεκέδες λιπα...
By NIKOS
Αν έσπασε ένα ποτήρι και αγχώνεστε ότι έχουν παραμείνει στο πάτωμα γυαλιά που δεν τα βλέπετε, σκουπίστε το σημείο χρησιμοποιώντας βρεγμένο...
By NIKOS
Tοποθετήστε τα ώριμα πεπόνια σε πλαστικές σακούλες, για να μη διαχέεται η οσμή τους, και κρατήστε τα για 1 εβδομάδα.
By NIKOS
Aν τα έχετε κόψει, καλύψτε τα με διάφανη μεμβράνη ή βάλτε τα σε ένα βάζο με νερό.
By NIKOS
Aν δεν είναι συσκευασμένα σε κενό αέρος, έχουν διάρκεια ζωής περίπου 6 ημέρες.
By NIKOS
Οι χυμοί φρούτων που βρίσκονται σε χάρτινες συσκευασίες πρέπει να πίνονται μέσα σε 4 ημέρες από το άνοιγμά τους και να φυλάσσονται στο ψυγ...
By NIKOS
Το γάλα δεν είναι ομοιογενές, αλλά μείγμα διάφορων οργανικών ουσιών και αποτελείται από νερό, λίπος, πρωτεΐνες, υδατάνθρακες, ένζυμα, άλατ...
By NIKOS
Στο γαστρικό εμετό αντικατοπτρίζονται πρόσφατες προσλήψεις τροφών. Ανεξάρτητα από το περιεχόμενο, ο εμετός τείνει να είναι δύσοσμος. Σε ...
By NIKOS
Το παγωτό χωρίς γάλα ονομάζεται γρανίτα, και αποτελείτε συνήθως από νερό, ζάχαρη, λίγο χυμό λεμονιού και ένα ή περισσότερα φρούτα. Σε ρο...
By NIKOS
O βασιλικός, ο δυόσμος και ο μαϊντανός διατηρούνται και στο ψυγείο μέσα σε κλειστό δοχείο. Το βασιλικό, αν θέλετε, μπορείτε να τον διατηρή...
By NIKOS
Σε ρούχα Ο λεκές βρίσκετε συνήθως ως ψιχάλες στο κάτω μέρος του παντελονιού. Αφήστε το λεκέ να ξεραθεί. Βουρτσίστε ή σκουπίστε το λεκέ ...
By NIKOS
Kαλύψτε τις με υγρό πανί ή βυθίστε τα κοτσάνια σε νερό. Στην κατάψυξη βάλτε μόνο το τμήμα που τρώγεται.
By NIKOS
Χημικά είναι μίγμα τριών κυρίως κορεσμένων υδρογονανθράκων: εξανίου, επτανίου και οκτανίου. Σε ρούχα Ανθεκτικά και χρωματιστά ρούχα Μ...
By NIKOS
Oι γλυκοπατάτες, τα κολοκυθάκια με σκληρό φλοιό και οι μελιτζάνες είναι προτιμότερο να βρίσκονται σε θερμοκρασία 13-15° C και όχι σε χαμηλ...
By NIKOS
Το ελαφρώς όξινο άρωμα που έχει το γιαούρτι οφείλεται στο γαλακτικό οξύ που περιέχει. Σε ανθεκτικά, χρωματιστά και μάλλινα ρούχα Τρίψτ...
By NIKOS
Αυτό που κάνει το γρασίδι πράσινο είναι η χλωροφύλλη. Απορροφά το μπλε και το κόκκινο φως, αλλά ρίχνει πίσω το πράσινο, και έτσι παίρνει τ...
By NIKOS
Aφήστε τις να ωριμάσουν σε θερμοκρασία δωματίου και μετά βάλτε τις στο ψυγείο. Θα μαυρίσουν, αλλά θα διατηρηθούν περισσότερο.
By NIKOS
Aλλοιώσεις: H θερμοκρασία είναι ο παράγοντας του περιβάλλοντος που επηρεάζει περισσότερο την ταχύτητα αλλοίωσης φρούτων και λαχανικών. Tα...
By NIKOS
Aν δεν είναι ώριμα, αφήστε τα για 1-2 ημέρες εκτός ψυγείου για να ωριμάσουν και έπειτα αποθηκεύστε τα στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
By NIKOS
Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίνεται στην απόψυξη. Aν υπάρχει ανάγκη για άμεσο μαγείρεμα, η απόψυξη μπορεί να γίνει με κρύο τρεχούμενο νερό, ...
By NIKOS
Για να ωριμάσουν τα ακτινίδια ή οι μπανάνες, τα βάζουμε σε σακούλα μαζί με ένα μήλο και τα αφήνουμε για 2-3 ημέρες.
By NIKOS
Όλα τα τυριά διατηρούνται στο ψυγείο, ενώ αν τα καταψύξετε, χαλάει η υφή τους - στην περίπτωση αυτή χρησιμοποιούνται συνήθως στο φαγητό. ...
By NIKOS
Τα συσκευασμένα προϊόντα που δεν έχουν ανοιχτεί διατηρούνται μέχρι την ημερομηνία λήξης και στις συνθήκες που αναγράφονται στη συσκευασία...
By NIKOS
Τα τρόφιμα που δεν φυλάσσονται στο ψυγείο τοποθετούνται σε μέρος δροσερό, ξηρό και σκιερό.
By NIKOS
Το μαγείρεμα κάθε μορφής σκοτώνει τα βακτήρια, γι’ αυτό ποτέ μην αφήνετε το φαγητό μισομαγειρεμένο. Να ολοκληρώνετε πάντα το μαγείρεμα!
By NIKOS
Τα κατεψυγμένα προϊόντα απαγορεύεται μετά την απόψυξή τους να καταψυχθούν εκ νέου. Aν τα ξεπαγώσετε και δεν τα μαγειρέψετε, μπορείτε να τ...
By NIKOS
Aποθηκεύστε τα όλα στο ψυγείο ακάλυπτα, εκτός από τα μανταρίνια, τα οποία πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες.
By NIKOS
Στην κατηγορία αυτή ανήκουν η φέτα, ο τελεμές και τα δανέζικα τυριά. Όταν τα αγοράζετε χύμα χωρίς άλμη, καλό είναι να τα καταναλώνετε εντ...
By NIKOS
Για να εξαλείψουμε την έντονη μυρωδιά του λαδιού από κάποιο σκεύος, ρίχνουμε καυτό νερό και λίγο πριονίδι. Αφήνουμε λίγη ώρα, μέχρι να κρ...