Προσέξτε ιδιαίτερα κατά την αποθήκευσή τους, καθώς ορισμένα φρούτα, όταν ωριμάζουν, παράγουν ένα αέριο, το αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να ε...
ΠΩΣ ΣΥΝΤΗΡΩ ΦΡΟΥΤΑ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ
Home > Archives for Ιουλίου 2013
By NIKOS
Προσέξτε ιδιαίτερα κατά την αποθήκευσή τους, καθώς ορισμένα φρούτα, όταν ωριμάζουν, παράγουν ένα αέριο, το αιθυλένιο, το οποίο μπορεί να ε...
By NIKOS
Bγάλτε τα από το ειδικό χαρτί του κρεοπωλείου και διατηρήστε τα στη συντήρηση σε ανοιχτό σκεύος. Tα νωπά πουλερικά με τα εντόσθια διατηρού...
By NIKOS
Το κρέας μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο (ανάλογα με το μέγεθος του κομματιού) 3-5 ημέρες. Tο περιτυλιγμένο νωπό κρέας μπορεί να διατηρηθε...
By NIKOS
Διατηρούνται μικρότερο χρονικό διάστημα από τα ψάρια και καλό είναι να συσκευάζονται σε αεροστεγή δοχεία. • Tα ζωντανά μύδια, στρείδια,...
By NIKOS
Διατηρούνται στο ψυγείο και καλό είναι αυτά που πωλούνται στα σουπερμάρκετ να τα κρατάτε μετά το άνοιγμα μέχρι 5 ημέρες. Aν τα φτιάχνετε μ...
By NIKOS
Μετά το άνοιγμα, διατηρείται στο ψυγείο για 5 ημέρες. Γενικά, για την κρέμα γάλακτος ισχύει ό,τι και για το γάλα.
By NIKOS
Η πρώτη γνωστή αναφορά του ονόματος βαζελίνη ήταν από τον εφευρέτη της ζελατίνας πετρελαίου, Robert Chesebrough στις ΗΠΑ που έγραψε στο δί...
By NIKOS
Όλα τα αυτοκόλλητα δεν περιλαμβάνουν τα ίδια συνθετικά. Μερικά διαλύονται σε νερό και άλλα πάλι όχι. Ξεκινήστε πάντα δοκιμάζοντας εάν το α...
By NIKOS
Ο κρόκος περιέχει το μεγαλύτερο μέρος των θρεπτικών ουσιών του αυγού. Το ασπράδι αποτελείται κυρίως από την πρωτεΐνη αλβουμίνη. Σε ρούχα...
By NIKOS
Αν την τυλίξετε καλά, κρατάει στο ψυγείο για βδομάδες. Για να τη διατηρήσετε μήνες, βάλτε τη σε ένα βαζάκι,καλύψτε τη με ξηρό τσέρι και με...
By NIKOS
Το σέλινο έχει αρνητικές θερμίδες. Απαιτεί κατανάλωση περισσότερων θερμίδων για να φαγωθεί και να χωνευθεί,από αυτές που συνολικά προσφέρει!
By NIKOS
Παραδοσιακό φαγητό της Έδεσσας που φτιάχνουν στις γιορτές και σε ειδικές περιπτώσεις. Αποτελείται από κρέας και διάφορα λαχανικά που έχου...
By NIKOS
Τα αρώματα χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες ανάλογα με την περιεκτικότητά τους σε αιθέρια έλαια: Eau de Cologne δηλαδή κολόνιες (3% αιθέρια ...
By NIKOS
Λευκά ρούχα (με εξαίρεση μάλλινα ρούχα), τα οποία έχουν αποχρωματιστεί, μπορούν πάλι να γίνουν κατάλευκα με τον ακόλουθο τρόπο: Μουλιάστε...
By NIKOS
Το ρούχο σας απορροφά υπόλοιπα του αποσμητικού το οποίο αφήνει λευκό σημάδι. Αφήστε λοιπόν το αποσμητικό να στεγνώσει στο δέρμα σας προτ...
By NIKOS
ΥΛΙΚΑ • 1 λεμόνι (τον χυμό του) ΟΔΗΓΙΕΣ Σε ένα μπολ, ρίξτε τον χυμό μαζί με ελάχιστο ζεστό νερό. Βάλτε μέσα στο μπολ τα δάχτυλά σας και...
By NIKOS
ΥΛΙΚΑ • 1 κουταλάκι γιαούρτι • 10 σταγόνες λεμονιού ΟΔΗΓΙΕΣ Αναμείξτε τα υλικά και απλώστε το μείγμα στα χείλη περίπου μισή ώρα. Ξ...
By NIKOS
ΥΛΙΚΑ • 1/2 αγγούρι • 1/2 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό (με κανονικά λιπαρά) ΟΔΗΓΙΕΣ Καθαρίστε το αγγούρι και βάλτε το στο μπλέντερ....
By NIKOS
Το διάστημα για να το καταναλώσετε δεν πρέπει να ξεπερνάει τους 1-2 μήνες από το άνοιγμα της συσκευασίας. Φυλάσσεται στο ψυγείο καλά κλεισ...
By NIKOS
Διατηρείται στο ψυγείο και αν περιέχει φρούτα, είναι πιο ευαίσθητο. Tο παραδοσιακό γιαούρτι με πέτσα (όπως κι αν είναι συσκευασμένο) έχει ...
By NIKOS
Όλοι οι τύποι γάλακτος (φρέσκο, υψηλής παστερίωσης, μεγάλης διάρκειας, εβαπορέ) πρέπει να καταναλώνονται το αργότερο σε 5 ημέρες από το άν...
By NIKOS
Όταν μαγειρεύετε λαχανικά στα μικροκύματα, προσθέστε λίγο βούτυρο και λίγο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας). Θα διευκολύνει το ομοιόμορφο ...
By NIKOS
Δοκιμάστε να αντικαταστήσετε το κρασί στις συνταγές των φαγητών κατσαρόλας με κονιάκ. Θα τους δώσει μια φινέτσα και μια διακριτική μυρωδιά.
By NIKOS
Για πιο αφράτη ομελέτα προσθέστε στα χτυπημένα αβγά 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
By NIKOS
Για να μη ζαρώσουν πολύ οι φέτες του μπέηκον, πριν τις τηγανίσετε, βουτήξτε τες σε καυτό νερό και στεγνώστε τες με απορροφητικό χαρτί.
By NIKOS
Εαν δεν μπορείτε να βγάλετε με τίποτα το φελό από τη σαμπάνια, βρέξτε το μπουκάλι με ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Η θερμοκρασία ...
By NIKOS
Προσθέστε δυό κουταλιές τριμμένο τυρί στην τριμμένη φρυγανιά που τα πανάρετε!
By NIKOS
Μη βάζετε τη σαμπάνια στο ψυγείο, γιατί αλλοιώνεται το άρωμά της. Αρκεί να την βάλετε σε μπώλ με παγάκια για λίγο χρόνο.
By NIKOS
By NIKOS
Για να μην καεί το λάδι όταν τηγανίζετε, μην αφήνετε το τηγάνι στη φωτιά ποτέ χωρίς να έχει μέσα κάτι. Αρκεί να βάλετε μια φέτα ψωμί.
By NIKOS
Για να αφαιρέσετε πιο εύκολα την πέτσα(την καφέ φλουδίτσα) από την καρυδόψιχα, αφήστε την μία ώρα μέσα σε χλιαρό γάλα ή σε νερό με λίγο α...
By NIKOS
Λευκά ξηρά: Για ψάρια, κρύο κρέας, ψητά και γενικά λευκά κρέατα, κινέζικο φαγητό, καπνιστό σολωμό, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και φοντύ. Λ...
By NIKOS
Τα πλούσια κόκκινα κρασιά σερβίρονται σε θερμοκρασία 16-18οC π.χ τα Bordeaux σερβίρονται σε θερμοκρασία 18 οC και τα Boulogne σε 16 οC. Τ...
By NIKOS
Για να κάνετε πιο ελαφριά μια σάλτσα με κρεμμύδια, προσθέστε ένα κομμάτι μήλο τριμμένο.
By NIKOS
By NIKOS
Αν λερώθηκε το δερμάτινο σας τρίψτε το με το εσωτερικό της φλούδας μιας μπανάνας και μετά με βαμβακερό πανί (δοκιμάστε πρώτα σε εσωτερικό...
By NIKOS
Το αντηλιακό λάδι του καλοκαιριού αδιαβροχοποιεί τα δερμάτινα παπούτσια και τσάντες.
By NIKOS
Αν δεν έχετε ζυγαριά τότε η αντιστοιχία των υλικών είναι: α) για υγρά υλικά (νερό, βούτηρο, λάδι, κρασί, γάλα κλπ): 1 ποτήρι κρασιού = 10...
By NIKOS
Για εύκολο ξεφλούδισμα της βραστής πατάτας, μόλις βράσει, περάστε την σε κρύο νερό.
By NIKOS
By NIKOS
Μετά από το τρίψιμο μαλακού τυριού, ο τρίφτης καθαρίζεται δύσκολα. Βάλτε τον για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά σε ζεστό νερό.
By NIKOS
Εάν σας περίσσεψαν κρόκοι αβγών από την παρασκευή ενός γλυκού, μπορείτε να τους διατηρήσετε στο ψυγείο για δυο μέρες, εάν τους βάλετε σε ...
By NIKOS
- Πρέπει το αλεύρι να είναι κοσκινισμένο - Να είναι ο φούρνος προθερμασμένος - Να μην ανοίγουμε την πόρτα του φούρνου τουλάχιστον για τη...
By NIKOS
Αλείψτε το με μουστάρδα και καρφώστε στο στήθος του (με οδοντογλυφίδες) φέτες μπέηκον.
By NIKOS
Οταν σερβίρεται το κρασί υπάρχει κίνδυνος να λερώσετε το τραπεζομάντηλο γι’αυτό φτιάχτε γύρω από το στόμιο ένα φιόγκο με μία πετσέτα.