Για χυμώδες και τρυφερό βραστό

Για χυμώδες και τρυφερό βραστό Για να μη χάσει το κρέας τους φυσικούς χυμούς του, μαγειρέψτε το σε νερό που έχει ήδη ζεσταθεί (εκτός εάν το φτιάχνετε σούπα, οπότε μ...

Διαβάστε περισσότερα »


Κρέας βραστό ή ψητό;

 Κρέας βραστό ή ψητό; Το βράσιμο προκαλεί λιώσιμο του συνδετικού ιστού του κρέατος και μετατροπή του σε ζελατίνα, που είναι πιο μαλακή. Αντίθετα, το ψήσιμο π...

Διαβάστε περισσότερα »


Γλυκά: όλη η απόλαυση με τις μισές θερμίδες

Γλυκά: όλη η απόλαυση με τις μισές θερμίδες Όλα τα γλυκά γίνονται ελαφρύτερα, εάν χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή τους ελαιόλαδο ή μαργαρίνη αντί για ζωικό βούτυρο, γάλα χαμηλών...

Διαβάστε περισσότερα »


Κομμένες πατάτες από την προηγούμενη

Κομμένες πατάτες από την προηγούμενη Αν θέλεις να καθαρίσεις τις πατάτες από την προηγούμενη ημέρα για να τις έχεις έτοιμες, δεν έχεις παρά να τις βάλεις καθαρισμένες ή και...

Διαβάστε περισσότερα »


Ποια αβγά είναι καταλληλότερα για κάθε χρήση

Ποια αβγά είναι καταλληλότερα για κάθε χρήση - Τα πολύ φρέσκα αβγά είναι καταλληλότερα για ποσέ ή τηγάνισμα - Τα λιγότερο φρέσκα για βραστά, σάλτσες, ζύμες και γενικά για χρήσεις ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για Αφράτα Κέικ

Για Αφράτα Κέικ Για φουσκωτά αφράτα κέικ ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό φτιάχνετε με αβγά, να χτυπάτε πάντα μόνα τους τα αβγά και μετά να τα ενώνετε με τη ζύμη...

Διαβάστε περισσότερα »


Πως θα βράσεις τα αβγά χωρίς να σπάσουν

Πως θα βράσεις τα αβγά χωρίς να σπάσουν Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για τη βαφή των αυγών. Η πρώτη είναι να βράσεις πρώτα τα αβγά σου και μετά να τα βυθίσεις στην μπογιά και...

Διαβάστε περισσότερα »


Το σωστό τηγάνισμα

Το σωστό τηγάνισμα Προτιμήστε τηγάνι βαθύ, βαρύ και αντικολλητικό και για λάδι ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο 1-2 φορές και μετά ν...

Διαβάστε περισσότερα »


Πότε προσθέτουμε τα μπαχαρικά

Πότε προσθέτουμε τα μπαχαρικά Σε φαγητά που έχουν μεγάλη διάρκεια μαγειρέματος καλό είναι να προσθέτουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά μία ώρα ή και λιγότερο πριν το σερβ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τσόφλια αυγού για λίπασμα

Τσόφλια αυγού για λίπασμα Αν  συγκεντρώσετε αρκετά περιβλήματα αυγών σε ένα δοχείο, τα οποία μπορείτε να διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να γεμίσει μπορείτε να  τα χτυ...

Διαβάστε περισσότερα »


Απολέπιση σώματος με υλικά απο την κουζίνα

Απολέπιση σώματος με υλικά απο την κουζίνα Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μία μπανάνα, τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη και 1/4 από μία μικρή κουταλιά αιθέριο έλαιο βανίλιας ή λεβ...

Διαβάστε περισσότερα »


Απολέπιση προσώπου με υλικά κουζίνας

Απολέπιση προσώπου με υλικά κουζίνας Λιώστε λίγα αμύγδαλα ή πάρτε αμυγδαλόψιχα και ανακατέψτε με μία μικρή κουταλιά χυμό λεμονιού και μία μικρή κουταλιά μέλι. Τα αμύγδαλα τα ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς να ξεφορτωθείτε τις παρανυχίδες

Πώς να ξεφορτωθείτε τις παρανυχίδες Τα υλικά που θα χρειαστούν: -Μισό ποτήρι του κρασιού γάλα -1 κουταλιά μέλι -1 κουταλιά ελαιόλαδο -1 κουταλάκι χυμό λεμονιού Ζεστάνε...

Διαβάστε περισσότερα »


Εξαφανίστε τις πανάδες

Εξαφανίστε τις πανάδες Στύψτε ένα λεμόνι και κρατήστε το χυμό του. Πάρτε μερικές μαύρες σταφίδες, πολτοποιήστε τις και αναμίξτε τις με μικρή ποσότητα αγνού μελ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να έχει το κραγιόν σας μεγαλύτερη διάρκεια σε ένταση και λάμψη

Για να έχει το κραγιόν σας μεγαλύτερη διάρκεια σε ένταση και λάμψη 1. Κάνετε μια φορά την εβδομάδα απολέπιση χειλιών και φροντίστε να τα ενυδατώνετε καθημερινά 2. Εφαρμόστε το κραγιόν σας και έπειτα ταμ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για λευκότερα Λευκά #2

Για λευκότερα Λευκά #2 Πλύνετε στο χέρι το λευκό σας και έπειτα σε μια λεκάνη, προσθέστε νερό και ένα ποτήρι μαγειρική σόδα. Αφήστε το να μουλιάσει και έπειτα α...

Διαβάστε περισσότερα »


Για λευκότερα Λευκά

Για λευκότερα Λευκά Παίρνετε τα λευκά σας ρούχα ή άλλα είδη, τα τοποθετείτε μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό στο οποίο έχετε ρίξει μερικές φέτες λεμόνι. Τα...

Διαβάστε περισσότερα »


Αν σου έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό

Αν σου έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό Αν σου έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό, μη βιαστείς να το πετάξεις. Πρόσθεσε κουταλάκι κουταλάκι λευκό ξίδι και εξουδετέρωσε την ένταση των...

Διαβάστε περισσότερα »


Καθάρισε εύκολα την ξεραμένη μπογιά απο τα πινέλα

Καθάρισε εύκολα την ξεραμένη μπογιά απο τα πινέλα Αντίδοτο και για την ξεραμένη μπογιά πάνω στα πινέλα! Βράσε λίγο ξίδι, βύθισε τις μύτες τους και πιέσε τα στα τοιχώματα της κατσαρόλας μ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για πιό εύκολο καθαρισμό ψαριών

Για πιό εύκολο καθαρισμό ψαριών Κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε ψάρια,το σκέφτεστε και το ξανασκέφτεστε γιατι βρίσκετε αποκρουστική την ιδέα και μόνο να μπείτε στη δι...

Διαβάστε περισσότερα »


Οικολογικό Βάψιμο Αυγών

Οικολογικό Βάψιμο Αυγών Φέτος το Πάσχα εντυπωσίασε τους όλους με πολύχρωμα αβγά βαμμένα οικολογικά! Για χρώμα… Κόκκινο: Βράσε το αβγό μαζί με 5-6 ψιλοκομμένα...

Διαβάστε περισσότερα »


Πασχαλινά αυγά με βαφές εμπορίου

 Πασχαλινά αυγά με βαφές εμπορίου - Βγάλε νωρίτερα τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Μπορείς να τα βγάλεις το πρωί α...

Διαβάστε περισσότερα »


Μέλι στο κρέας

Μέλι στο κρέας Την επόμενη φορά που θα μαρινάρεις κόκκινο κρέας, πρόσθεσε στο μείγμα 1-2 κουταλάκια μέλι. Το μέλι επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροβίων ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς διατηρούνται τα κρεμμύδια

Πώς διατηρούνται τα κρεμμύδια Οσο και αν σας φανεί παράξενο το καλσόν είναι ένας πολύ καλός αποθηκευτικός χώρος για κρεμμύδια, παρατείνοντας τη διατήρησή τους σε άρι...

Διαβάστε περισσότερα »


Πόσο ζωμό χρειάζεται το ριζότο;

Πόσο ζωμό χρειάζεται το ριζότο; Περίπου 5 φλιτζάνια ζωμό (π.χ. από κότα, λαχανικό, μίγμα ντομάτας και νερού, ζωμό ψαριού (κ.λπ.) για κάθε 500 γραμμάρια ρύζι. Προσθέτο...

Διαβάστε περισσότερα »


Για νόστιμες & τραγανές πατάτες

Για νόστιμες & τραγανές πατάτες Για πιο πικάντικη γεύση Δοκίμασε να ρίξεις μέσα στο τηγάνι ή το ταψί με το ελαιόλαδο κι ένα κλωναράκι δεντρολίβανο που θα δώσει άρωμα ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ιδανική θερμοκρασία ψησίματος

Ιδανική θερμοκρασία ψησίματος Κρέατα & μπιφτέκια - Θέλουν δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος. Ψάρια - Χρειάζονται πολύ καυτό ελαιόλαδο στο τηγάνισμα ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για κάτασπρο και σπυρωτό ρύζι

Για κάτασπρο και σπυρωτό ρύζι Αν ρίξετε λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί ή χυμό λεμονιού στο ριζότο σας, αυτό θα γίνει κάτασπρο αλλά και πιο σπυρωτό.

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς φυλάσσονται τα Κρεμμύδια

Πώς φυλάσσονται τα Κρεμμύδια Τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος δίχως υγρασία και σε καμία περίπτωση σε πλαστικές σακούλες που ευνοούν την ανάπτυξη της μούχ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς θα πετύχεις τραγανή & αφράτη τάρτα!

Πώς θα πετύχεις τραγανή & αφράτη τάρτα! Καταρχήν η βάση της τάρτας θα πρέπει να ψηθεί αρκετά καλά για να δώσει τραγανό αποτέλεσμα! Για να είσαι σίγουρη ότι θα το πετύχεις δοκίμ...

Διαβάστε περισσότερα »


Kουρκούτι ιδανικό για λαχανικά και ψάρι

Kουρκούτι ιδανικό για λαχανικά και ψάρι Φτιάχνεις κουρκούτι για λαχανικά και ψάρια αλλά βγαίνει "στεγνό" και δε φουσκώνει; Το μυστικό βρίσκεται στη μπύρα και το αβγό...

Διαβάστε περισσότερα »


Μάσκες προσώπου με λάδι ελιάς

Μάσκες προσώπου με λάδι ελιάς - Για κανονικό δέρμα Υλικά: 1 κουταλάκι λάδι ελιάς, 1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι - Για λιπαρό δέρμα Υλικά: 1 κουταλάκι λάδι ελιάς, 1 ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΛΙΑ (φάρμακο)

ΕΛΙΑ (φάρμακο) ΣΥΛΛΟΓΗ: όλες τις εποχές ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: τα φύλλα, μόνο από αγριελιά ΧΡΗΣΗ: - Τα πλένουμε πάρα πολύ καλά - Μετά αλέθουμε στο μπλέντερ ...

Διαβάστε περισσότερα »


Δυόσμος εναντίον ποντικιών

Δυόσμος εναντίον ποντικιών Επειδή τα ποντίκια δεν αγγίζουν ποτέ τρόφιμα που μυρίζουν δυόσμο, σκορπίστε φρέσκα ή ξερά φύλλα στο εξοχικό σας ή στο σπίτι σας.

Διαβάστε περισσότερα »


Δυόσμος εναντίον μυρμηγκιών

Δυόσμος εναντίον μυρμηγκιών Εάν στις γλάστρες των λουλουδιών φωλιάζουν μυρμήγκια, κάντε ένα αφέψημα: με 100γρ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, σε 1 λίτρο νερό και ποτίστε τε...

Διαβάστε περισσότερα »


Δυόσμος κατά των κουνουπιών

Δυόσμος κατά των κουνουπιών Ο πιο οικολογικός και ευωδιαστός τρόπος για να διώξετε τα κουνούπια είναι να τρίψετε το δέρμα σας με φύλλα δυόσμου.

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΥΟΣΜΟΣ

ΔΥΟΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΗ: περίπου όλες τις εποχές ( εκτός του χειμώνα ) ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: όλο το φυτό εκτός από τη ρίζα ΧΡΗΣΗ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: - ως αρωματικό ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΣ

ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΣ Είναι ένα από τα πιο γνωστά μυρωδικά. ΣΥΛΛΟΓΗ: όλο το χρόνο ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: φύλλα ΧΡΗΣΗ-ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: - ως αφέψημα - για το στομάχι - ω...

Διαβάστε περισσότερα »


ΔΑΦΝΗ

ΔΑΦΝΗ Σύμβολο διάκρισης στις τέχνες και τα γράμματα ΣΥΛΛΟΓΗ: όλο το χρόνο ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: φύλλα ΧΡΗΣΗ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Ως καρύκευμα (στα φαγητά) ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για τέλεια ζεστή σοκολάτα

Για τέλεια ζεστή σοκολάτα - Προτιμότερη είναι πάντα η μαύρη σοκολάτα καθώς έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο!  Αλλωστε, αργότερα θα προσθέσεις γάλα στην π...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τσάι

Πώς θα φτιάξεις το τέλειο τσάι Κάθε τσάι θέλει το χρόνο του αλλά και τη σωστή θερμοκρασία νερού για να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα. Οπότε έχουμε και λέμε: - Το λευκό...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μη ξεφλουδίζουν τα όσπρια

 Για να μη ξεφλουδίζουν τα όσπρια Επειδή όλα σχεδόν τα όσπρια θέλουν σούρωμα από το πρώτο νερό, εάν τα σουρώσεις όπως είναι καυτά από τη βράση δημιουργείται υπερβολική ε...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς αφαιρούμε το λίπος από σούπες και ζωμούς;

Πώς αφαιρούμε το λίπος από σούπες και ζωμούς; Μια λύση είναι να αδειάσουμε τη σούπα ή το ζωμό σε ειδικό διαχωριστή, οπότε το υδαρές τμήμα θα πάει στον πυθμένα, αφήνοντας πίσω το επιφ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς νοστιμίζει το κοτόπουλο;

Πώς νοστιμίζει το κοτόπουλο; Μερικές ώρες πριν το ψήσουμε, ανασηκώνουμε την πέτσα του και βάζουμε από κάτω της ένα μίγμα από σκόρδο ή κρεμμύδι με μπαχαρικά και μυρωδ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ποιο είναι το γευστικότερο μέρος του ψημένου κρέατος;

Ποιο είναι το γευστικότερο μέρος του ψημένου κρέατος; Το κρέας που βρίσκεται πάνω σε κόκαλο ή πλησιέστερα σε αυτό. Το κόκαλο περιέχει κολλαγόνο, το οποίο διασπάται με τη θέρμανση και μετατρέ...

Διαβάστε περισσότερα »


Εάν πέσει πολύ αλάτι στη σούπα,

Εάν πέσει πολύ αλάτι στη σούπα,  Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να προσθέσουμε περισσότερο νερό ή ζωμό, ανάλατο φυσικά. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, προσθέτουμε μια ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για μπιφτέκια που λιώνουν στο στόμα!

Για μπιφτέκια που λιώνουν στο στόμα! - Το ζύμωμα έχει σημασία: Μη λυπάσαι το λαδάκι. Το ζύμωμα θα είναι πολύ πιο έυκολο αν μέσα στον κιμά ρίξεις λαδάκι. Δε θα κολλάει στα...

Διαβάστε περισσότερα »


Δε φουσκώνει η ζύμη; Τι κάνεις λάθος;

 Δε φουσκώνει η ζύμη; Τι κάνεις λάθος; Όταν χρησιμοποιείς φρέσκια μαγιά σε ζύμη, όπως για παράδειγμα για να φτιάξεις ψωμί ή ζυμάρι, δεν πρέπει κανένα υλικό της συνταγής να ε...

Διαβάστε περισσότερα »


Tραγανό φύλλο πίτας: Πώς το πετυχαίνω;

Tραγανό φύλλο πίτας: Πώς το πετυχαίνω; Για να γίνει πιο τραγανό και ευπαρουσίαστο το φύλλο της πίτας, είτε είναι έτοιμο είτε σπιτικό, ράντισέ το με λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών π...

Διαβάστε περισσότερα »


Γιατί δεν πλάθεται καλά το φύλλο;

Γιατί δεν πλάθεται καλά το φύλλο; Πιθανώς γιατί το αλεύρι που χρησιμοποιήσες είναι πολυκαιρισμένο και έχει τραβήξει αρκετή υγρασία. Αντίθετα, το πιο φρέσκο αλεύρι, για πα...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!