Για να μη χάσει το κρέας τους φυσικούς χυμούς του, μαγειρέψτε το σε νερό που έχει ήδη ζεσταθεί (εκτός εάν το φτιάχνετε σούπα, οπότε μ...
Για χυμώδες και τρυφερό βραστό
Home > Archives for Μαρτίου 2013
By NIKOS
Για να μη χάσει το κρέας τους φυσικούς χυμούς του, μαγειρέψτε το σε νερό που έχει ήδη ζεσταθεί (εκτός εάν το φτιάχνετε σούπα, οπότε μ...
By NIKOS
Το βράσιμο προκαλεί λιώσιμο του συνδετικού ιστού του κρέατος και μετατροπή του σε ζελατίνα, που είναι πιο μαλακή. Αντίθετα, το ψήσιμο π...
By NIKOS
Όλα τα γλυκά γίνονται ελαφρύτερα, εάν χρησιμοποιήσετε για την παρασκευή τους ελαιόλαδο ή μαργαρίνη αντί για ζωικό βούτυρο, γάλα χαμηλών...
By NIKOS
Αν θέλεις να καθαρίσεις τις πατάτες από την προηγούμενη ημέρα για να τις έχεις έτοιμες, δεν έχεις παρά να τις βάλεις καθαρισμένες ή και...
By NIKOS
- Τα πολύ φρέσκα αβγά είναι καταλληλότερα για ποσέ ή τηγάνισμα - Τα λιγότερο φρέσκα για βραστά, σάλτσες, ζύμες και γενικά για χρήσεις ...
By NIKOS
Για φουσκωτά αφράτα κέικ ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό φτιάχνετε με αβγά, να χτυπάτε πάντα μόνα τους τα αβγά και μετά να τα ενώνετε με τη ζύμη...
By NIKOS
Υπάρχουν δύο βασικές επιλογές για τη βαφή των αυγών. Η πρώτη είναι να βράσεις πρώτα τα αβγά σου και μετά να τα βυθίσεις στην μπογιά και...
By NIKOS
Προτιμήστε τηγάνι βαθύ, βαρύ και αντικολλητικό και για λάδι ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο 1-2 φορές και μετά ν...
By NIKOS
Σε φαγητά που έχουν μεγάλη διάρκεια μαγειρέματος καλό είναι να προσθέτουμε τα βότανα και τα μπαχαρικά μία ώρα ή και λιγότερο πριν το σερβ...
By NIKOS
Αν συγκεντρώσετε αρκετά περιβλήματα αυγών σε ένα δοχείο, τα οποία μπορείτε να διατηρείτε στο ψυγείο μέχρι να γεμίσει μπορείτε να τα χτυ...
By NIKOS
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι μία μπανάνα, τρεις κουταλιές σούπας ζάχαρη και 1/4 από μία μικρή κουταλιά αιθέριο έλαιο βανίλιας ή λεβ...
By NIKOS
Λιώστε λίγα αμύγδαλα ή πάρτε αμυγδαλόψιχα και ανακατέψτε με μία μικρή κουταλιά χυμό λεμονιού και μία μικρή κουταλιά μέλι. Τα αμύγδαλα τα ...
By NIKOS
Τα υλικά που θα χρειαστούν: -Μισό ποτήρι του κρασιού γάλα -1 κουταλιά μέλι -1 κουταλιά ελαιόλαδο -1 κουταλάκι χυμό λεμονιού Ζεστάνε...
By NIKOS
Στύψτε ένα λεμόνι και κρατήστε το χυμό του. Πάρτε μερικές μαύρες σταφίδες, πολτοποιήστε τις και αναμίξτε τις με μικρή ποσότητα αγνού μελ...
By NIKOS
1. Κάνετε μια φορά την εβδομάδα απολέπιση χειλιών και φροντίστε να τα ενυδατώνετε καθημερινά 2. Εφαρμόστε το κραγιόν σας και έπειτα ταμ...
By NIKOS
Πλύνετε στο χέρι το λευκό σας και έπειτα σε μια λεκάνη, προσθέστε νερό και ένα ποτήρι μαγειρική σόδα. Αφήστε το να μουλιάσει και έπειτα α...
By NIKOS
Παίρνετε τα λευκά σας ρούχα ή άλλα είδη, τα τοποθετείτε μέσα σε μια λεκάνη με ζεστό νερό στο οποίο έχετε ρίξει μερικές φέτες λεμόνι. Τα...
By NIKOS
Αν σου έπεσε πολύ πιπέρι στο φαγητό, μη βιαστείς να το πετάξεις. Πρόσθεσε κουταλάκι κουταλάκι λευκό ξίδι και εξουδετέρωσε την ένταση των...
By NIKOS
Αντίδοτο και για την ξεραμένη μπογιά πάνω στα πινέλα! Βράσε λίγο ξίδι, βύθισε τις μύτες τους και πιέσε τα στα τοιχώματα της κατσαρόλας μ...
By NIKOS
Κάθε φορά που θέλετε να φτιάξετε ψάρια,το σκέφτεστε και το ξανασκέφτεστε γιατι βρίσκετε αποκρουστική την ιδέα και μόνο να μπείτε στη δι...
By NIKOS
Φέτος το Πάσχα εντυπωσίασε τους όλους με πολύχρωμα αβγά βαμμένα οικολογικά! Για χρώμα… Κόκκινο: Βράσε το αβγό μαζί με 5-6 ψιλοκομμένα...
By NIKOS
- Βγάλε νωρίτερα τα αβγά έξω από το ψυγείο, σε θερμοκρασία δωματίου ώστε να μην σπάσουν κατά το βράσιμο. Μπορείς να τα βγάλεις το πρωί α...
By NIKOS
Την επόμενη φορά που θα μαρινάρεις κόκκινο κρέας, πρόσθεσε στο μείγμα 1-2 κουταλάκια μέλι. Το μέλι επιβραδύνει την ανάπτυξη μικροβίων ...
By NIKOS
Οσο και αν σας φανεί παράξενο το καλσόν είναι ένας πολύ καλός αποθηκευτικός χώρος για κρεμμύδια, παρατείνοντας τη διατήρησή τους σε άρι...
By NIKOS
Περίπου 5 φλιτζάνια ζωμό (π.χ. από κότα, λαχανικό, μίγμα ντομάτας και νερού, ζωμό ψαριού (κ.λπ.) για κάθε 500 γραμμάρια ρύζι. Προσθέτο...
By NIKOS
Για πιο πικάντικη γεύση Δοκίμασε να ρίξεις μέσα στο τηγάνι ή το ταψί με το ελαιόλαδο κι ένα κλωναράκι δεντρολίβανο που θα δώσει άρωμα ...
By NIKOS
Κρέατα & μπιφτέκια - Θέλουν δυνατή φωτιά στην αρχή και μέτρια στο τέλος. Ψάρια - Χρειάζονται πολύ καυτό ελαιόλαδο στο τηγάνισμα ...
By NIKOS
Αν ρίξετε λίγες σταγόνες ξίδι από κρασί ή χυμό λεμονιού στο ριζότο σας, αυτό θα γίνει κάτασπρο αλλά και πιο σπυρωτό.
By NIKOS
Τα κρεμμύδια πρέπει να φυλάσσονται σε μέρος δίχως υγρασία και σε καμία περίπτωση σε πλαστικές σακούλες που ευνοούν την ανάπτυξη της μούχ...
By NIKOS
Καταρχήν η βάση της τάρτας θα πρέπει να ψηθεί αρκετά καλά για να δώσει τραγανό αποτέλεσμα! Για να είσαι σίγουρη ότι θα το πετύχεις δοκίμ...
By NIKOS
Φτιάχνεις κουρκούτι για λαχανικά και ψάρια αλλά βγαίνει "στεγνό" και δε φουσκώνει; Το μυστικό βρίσκεται στη μπύρα και το αβγό...
By NIKOS
- Για κανονικό δέρμα Υλικά: 1 κουταλάκι λάδι ελιάς, 1 κουταλάκι θυμαρίσιο μέλι - Για λιπαρό δέρμα Υλικά: 1 κουταλάκι λάδι ελιάς, 1 ...
By NIKOS
ΣΥΛΛΟΓΗ: όλες τις εποχές ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: τα φύλλα, μόνο από αγριελιά ΧΡΗΣΗ: - Τα πλένουμε πάρα πολύ καλά - Μετά αλέθουμε στο μπλέντερ ...
By NIKOS
Επειδή τα ποντίκια δεν αγγίζουν ποτέ τρόφιμα που μυρίζουν δυόσμο, σκορπίστε φρέσκα ή ξερά φύλλα στο εξοχικό σας ή στο σπίτι σας.
By NIKOS
Εάν στις γλάστρες των λουλουδιών φωλιάζουν μυρμήγκια, κάντε ένα αφέψημα: με 100γρ. φρέσκα φύλλα δυόσμου, σε 1 λίτρο νερό και ποτίστε τε...
By NIKOS
Ο πιο οικολογικός και ευωδιαστός τρόπος για να διώξετε τα κουνούπια είναι να τρίψετε το δέρμα σας με φύλλα δυόσμου.
By NIKOS
Είναι ένα από τα πιο γνωστά μυρωδικά. ΣΥΛΛΟΓΗ: όλο το χρόνο ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: φύλλα ΧΡΗΣΗ-ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: - ως αφέψημα - για το στομάχι - ω...
By NIKOS
Σύμβολο διάκρισης στις τέχνες και τα γράμματα ΣΥΛΛΟΓΗ: όλο το χρόνο ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ: φύλλα ΧΡΗΣΗ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ: Ως καρύκευμα (στα φαγητά) ...
By NIKOS
- Προτιμότερη είναι πάντα η μαύρη σοκολάτα καθώς έχει μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε κακάο! Αλλωστε, αργότερα θα προσθέσεις γάλα στην π...
By NIKOS
Κάθε τσάι θέλει το χρόνο του αλλά και τη σωστή θερμοκρασία νερού για να δώσει το ιδανικό αποτέλεσμα. Οπότε έχουμε και λέμε: - Το λευκό...
By NIKOS
Επειδή όλα σχεδόν τα όσπρια θέλουν σούρωμα από το πρώτο νερό, εάν τα σουρώσεις όπως είναι καυτά από τη βράση δημιουργείται υπερβολική ε...
By NIKOS
Μια λύση είναι να αδειάσουμε τη σούπα ή το ζωμό σε ειδικό διαχωριστή, οπότε το υδαρές τμήμα θα πάει στον πυθμένα, αφήνοντας πίσω το επιφ...
By NIKOS
Μερικές ώρες πριν το ψήσουμε, ανασηκώνουμε την πέτσα του και βάζουμε από κάτω της ένα μίγμα από σκόρδο ή κρεμμύδι με μπαχαρικά και μυρωδ...
By NIKOS
Το κρέας που βρίσκεται πάνω σε κόκαλο ή πλησιέστερα σε αυτό. Το κόκαλο περιέχει κολλαγόνο, το οποίο διασπάται με τη θέρμανση και μετατρέ...
By NIKOS
Ο αποτελεσματικότερος τρόπος είναι να προσθέσουμε περισσότερο νερό ή ζωμό, ανάλατο φυσικά. Αν αυτό δεν μπορεί να γίνει, προσθέτουμε μια ...
By NIKOS
- Το ζύμωμα έχει σημασία: Μη λυπάσαι το λαδάκι. Το ζύμωμα θα είναι πολύ πιο έυκολο αν μέσα στον κιμά ρίξεις λαδάκι. Δε θα κολλάει στα...
By NIKOS
Όταν χρησιμοποιείς φρέσκια μαγιά σε ζύμη, όπως για παράδειγμα για να φτιάξεις ψωμί ή ζυμάρι, δεν πρέπει κανένα υλικό της συνταγής να ε...
By NIKOS
Για να γίνει πιο τραγανό και ευπαρουσίαστο το φύλλο της πίτας, είτε είναι έτοιμο είτε σπιτικό, ράντισέ το με λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών π...
By NIKOS
Πιθανώς γιατί το αλεύρι που χρησιμοποιήσες είναι πολυκαιρισμένο και έχει τραβήξει αρκετή υγρασία. Αντίθετα, το πιο φρέσκο αλεύρι, για πα...