ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΨΙ

ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΨΙ Βάλτε το γλύκισμα που πρόκειται να ψήσετε στη σωστή φόρμα ή ταψί, γεμίζοντάς το ως τα 2/3 του ύψους του. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΡΑΣΙΜΟ Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία - δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.

Διαβάστε περισσότερα »


Μπριζόλες στα κάρβουνα

Μπριζόλες στα κάρβουνα Οι μπριζόλες στα κάρβουνα γίνονται πιο νόστιμες με δυνατή φωτιά και συχνό γύρισμα. Μην βάζετε ποτέ βρεγμένο κρέας στην φωτιά. Η υγρασία ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ξερά λεμόνια

Ξερά λεμόνια Μην πετάτε τα ξερά λεμόνια. Βουτάτε τα λίγες ώρες στο νερό, για να επανυδατωθούν.

Διαβάστε περισσότερα »


Περισσότερος χυμός από τα λεμόνια

Περισσότερος χυμός από τα λεμόνια Για να παίρνετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια, πιέζετέ τα λίγο στα χέρια σας, πριν τα στύψετε.

Διαβάστε περισσότερα »


Σωτάρισμα με ζάχαρη

Σωτάρισμα με ζάχαρη Αποφασίσατε να συνοδεύσετε το ψητό με καροτάκια και κρεμμύδια σωτέ; Για να πάρουν ένα ορεκτικό χρυσαφένιο χρώμα, τυλίξτε τα σε λίγη ζάχα...

Διαβάστε περισσότερα »


Για τα μήλα και τα κολοκυθάκια.

Για τα μήλα και τα κολοκυθάκια. Προσθέστε στο νερό στο οποίο βράζετε τα μήλα για κομπόστα, λίγη σόδα φαγητού. Έτσι, τα μήλα σας δεν θα μαυρίσουν. Κάντε το ίδιο και ότα...

Διαβάστε περισσότερα »


Κρύωμα εξπρές

Κρύωμα εξπρές Όταν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα ένα φαγητό, ή ένα ρόφημα, πρέπει να βάζουμε το σκεύος σε μία λεκάνη με παγάκια, στα οποία θα έχουμε ρί...

Διαβάστε περισσότερα »


Βράσιμο αυγών

Βράσιμο αυγών Βάλτε δύο σπίρτα τα οποία έχουν ήδη καεί, μέσα στο νερό, για να μην σπάνε τα αυγά

Διαβάστε περισσότερα »


Λάδι το οποίο «πετά» στο τηγάνισμα

Λάδι το οποίο «πετά» στο τηγάνισμα Αποκτήστε την συνήθεια να βάζετε λίγο αλάτι ψιλό στον πάτο του τηγανιού, πριν λειώσετε το βούτυρο, ή οποιαδήποτε άλλη λιπαρή ουσία. ...

Διαβάστε περισσότερα »


Το τσάϊ κατά των πρησμένων βλεφάρων.

Το τσάϊ κατά των πρησμένων βλεφάρων. Δύο βρεγμένα σακκουλάκια τσάϊ, ή δύο κομπρέσσες βουτηγμένες σε δυνατό τσάϊ, θα βοηθήσουν τα βλέφαρα να ξεπρηστούν. Τα αφήνετε δέκα λεπτ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για τις μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια

Για τις μικρές ρυτίδες γύρω από τα μάτια Τρέφετε την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, με μια ειδική ενυδατική κρέμα. Ενεργοποιείτε την παραγωγή νέων κυττάρων, τονώνοντας...

Διαβάστε περισσότερα »


Για τις χιονίστρες

Για τις χιονίστρες Βράστε 100 γραμμάρια φρέσκιες ρίζες κολλιτσίδας, σε ένα λίτρο νερό, για 15 λεπτά. Ρίξτε 30 γραμμάρια σπόρους κάνναβης, σε ένα λίτρο νε...

Διαβάστε περισσότερα »


Υδρατμοί στο εσωτερικό του κρυστάλλου του ρολογιού

Υδρατμοί στο εσωτερικό του  κρυστάλλου του ρολογιού Συμβαίνει καμιά φορά να μαζεύονται υδρατμοί στο εσωτερικό του κρυστάλλου του ρολογιού. Για να τους εξαφανίσετε φορέστε το ρολόι σας ...

Διαβάστε περισσότερα »


Ζωντανέψτε τα τριαντάφυλλα

Ζωντανέψτε τα τριαντάφυλλα Εάν τα τριαντάφυλλα, τα οποία αγοράσατε, έγειραν κιόλας το κεφάλι τους, κάντε τους ένα μπάνιο σε μία λεκάνη γεμάτη νερό, στο οποίο προσ...

Διαβάστε περισσότερα »


Καθαρίστε και γυαλίστε τα χάλκινα σκεύη

Καθαρίστε και γυαλίστε τα χάλκινα σκεύη Για να καθαρίσουν και να γυαλίσουν τα χάλκινα σκεύη, τρίψτε τα με ένα κομμένο λεμόνι, βουτηγμένο σε αλάτι.

Διαβάστε περισσότερα »


Κερί χωρίς σταξίματα

Κερί χωρίς σταξίματα Τέλος στο στάξιμο κατά μήκος του κεριού. Βουτάτε το σε νερό με αλάτι, ή βάζετέ το μία νύκτα στην κατάψυξη.

Διαβάστε περισσότερα »


Βάζα τα οποία αστράπτουν

Βάζα τα οποία αστράπτουν Με την πάροδο του χρόνου, τα γυάλινα βάζα θαμπώνουν και αποκτούν ένα λευκό στρώμα, το οποίο οφείλεται γενικώς, στην εναπόθεση αλάτων απ...

Διαβάστε περισσότερα »


Καθαρίστε βούρτσες και κτένες

Καθαρίστε βούρτσες και κτένες Το νερό και το σαπούνι δεν αρκούν για να καθαρίσουν καλά οι βούρτσες και οι κτένες σας και να απαλλαγούν από όλα τα υπολείμματα ζελέ, μο...

Διαβάστε περισσότερα »


Το ξύλο στο οποίο κόβουμε το ψωμί

Το ξύλο στο οποίο κόβουμε το ψωμί Εάν τυχόν το ξύλο, επάνω στο οποίο κόβετε τα λαχανικά, ή το ψωμί, μυρίζει ψάρι, πρώτα το τρίβετε καλά με μουστάρδα σε σκόνη, μετά την αφ...

Διαβάστε περισσότερα »


Χρήση διάφανης μεμβράνης

Χρήση διάφανης μεμβράνης Εάν χρησιμοποιείτε διάφανη μεμβράνη για διάφορες δουλειές, φυλάξτε το ρολό της στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα κόβεται τ...

Διαβάστε περισσότερα »


Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες

Τροχίστε τους μεταλλικούς τρίφτες Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλ...

Διαβάστε περισσότερα »


Περίσσεψε σάλτσα;

Περίσσεψε σάλτσα; Αν σας περίσσεψε σάλτσα ζυμαρικών από βαζάκι (π.χ. πέστο) ή χειροποίητη και δεν θέλετε να ξαναφτιάξετε μακαρονάδα κάντε το εξής: αλεί...

Διαβάστε περισσότερα »


Η πιο καλή η μπεσαμέλ II

Η πιο καλή η μπεσαμέλ II Το γάλα που ρίχνουμε στο καβουρδισμένο αλεύρι για να φτιάξουμε μπεσαμέλ είναι προτιμότερο να το έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Έτσι, η μπε...

Διαβάστε περισσότερα »


Η πιο καλή η μπεσαμέλ

Η πιο καλή η μπεσαμέλ Για να μη έχει γεύση αλευρίλας η μπεσαμέλ, πρέπει να ψήσουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα το αλεύρι στο βούτυρο ή στο λάδι. Πιο συγκεκρ...

Διαβάστε περισσότερα »


Λάδι στη λευκή σοκολάτα

Λάδι στη λευκή σοκολάτα Όταν θέλουμε να λιώσουμε λευκή σοκολάτα βάζουμε στο μπεν μαρί ελάχιστο ελαιόλαδο. Αυτή η προσθήκη βοηθάει στο να λιώσει πιο εύκολα η σοκο...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μείνει τραγανή η τάρτα

Για να μείνει τραγανή η τάρτα Μόλις ψήσουμε την τάρτα (αλμυρή ή γλυκιά), την ξεφορμάρουμε προσεχτικά και την αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα με ποδαράκια (ή στη σχάρα του φ...

Διαβάστε περισσότερα »


Βελουτέ... σουρωτή!

Βελουτέ... σουρωτή! Για να αποκτήσει η σούπα βελουτέ πραγματικά βελούδινη υφή, πρέπει καταρχάς να την πολτοποιήσουμε καλά. Ιδανικά, λοιπόν, χρησιμοποιούμε έν...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς θα δέσει η σάλτσα;

Πώς θα δέσει η σάλτσα; Αν έχει γίνει το κοκκινιστό ή το λεμονάτο αλλά η σάλτσα δεν έχει δέσει, κάνουμε το εξής απλό για να αποφύγουμε να τη δέσουμε με κορν φλάο...

Διαβάστε περισσότερα »


Αν είναι φρέσκια η βανίλια...

Αν είναι φρέσκια η βανίλια... ... και άρα πολύ μαλακιά και αφράτη, 1/2 κλωναράκι είναι αρκετό για την συνταγή μας. Το υπόλοιπο το τυλίγουμε με μεμβράνη και το φυλάμε σ...

Διαβάστε περισσότερα »


Πώς καθαρίζουμε την κολοκύθα

Πώς καθαρίζουμε την κολοκύθα Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε πολύ προσεχτικά την κολοκύθα στη μέση, με φορά από κοτσάνι σε κοτσάνι, όπως κάνουμε και με το καρπο...

Διαβάστε περισσότερα »


Ο μπακαλιάρος μετά το ξαλμύρισμα

Ο μπακαλιάρος μετά το ξαλμύρισμα Μόλις ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, κόβουμε με ένα ψαλίδι τα πτερύγια του ...

Διαβάστε περισσότερα »


Το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου

Το ξαλμύρισμα του μπακαλιάρου Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο επιμελώς κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρύνουμε το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Μετά τον βάζουμε ...

Διαβάστε περισσότερα »


Βανίλια στο γλυκό

Βανίλια στο γλυκό Με ένα μυτερό μαχαίρι, σχίζουμε το κλωναράκι της βανίλιας στη μέση, κατά μήκος. Με το μαχαίρι «γδέρνουμε» το εσωγερικό της για να πάρουμε...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ Δέν χρειάζεται νά βράσετε τά λεκιασμένα ροῦχα. Χρησιμοποιεῖστε ἁπλῶς ἰσχυρό ἀπορρυπαντικό. Ἄν δέν βγεῖ ὁ λεκές μέ αὐτό τό πρῶτο πλύσιμο,...

Διαβάστε περισσότερα »


ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕ #3

ΛΕΚΕΣ ΑΠΟ ΚΑΦΕ #3 Οἱ παλιοί λεκέδες ἐξαφανίζονται ἄν τούς περάσετε μέ λίγη γλυκερίνη πριν πλύνετε τό ροῦχο. Ἀντιθέτως, ἄν πρόκειται γιά πρόσφατους λεκέδε...

Διαβάστε περισσότερα »


Εάν σας ψιλοκαίγεται ή κολλάει το φαγητό

Εάν σας ψιλοκαίγεται ή κολλάει το φαγητό Μήπως κάπου-κάπου σας ψιλοκαίγεται το φαγητό; Μήπως κολλάει στην κατσαρόλα; Μήπως φτιάχνετε κρέμες για τα παιδιά και το γάλα «αρπάζει»; ...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μαγνητίζετε την σκόνη.

Για να μαγνητίζετε την σκόνη. Βουτήξτε τα ξεσκονόπανά σας σε μείγμα νερού και ίσης ποσότητας γλυκερίνης. Στύψτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Τώρα πια, θα μαγνητίζ...

Διαβάστε περισσότερα »


Φραγμένες αποχετεύσεις

Φραγμένες αποχετεύσεις Για να μην αντιμετωπίζετε ποτέ προβλήματα από φραγμένες αποχετεύσεις, ρίχνετε μία φορά την εβδομάδα στον νεροχύτη σας, λίγο καυτό ξύδι.

Διαβάστε περισσότερα »


Προβλήματα τα οποία δημιουργεί η μούχλα

Προβλήματα τα οποία δημιουργεί η μούχλα Το πατάρι σας, ή κάποιο ντουλάπι, το οποίο ακουμπά σε εξωτερικό τοίχο, πιάνει υγρασία και έχει μία δυσάρεστη μυρωδιά. Τα πράγματα τα οπο...

Διαβάστε περισσότερα »


Για να μην μυρίζει η τσαγιέρα.

Για να μην μυρίζει η τσαγιέρα. Η τσαγιέρα έμεινε στο ράφι όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, και τώρα που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, μυρίζει κάπως. Εάν, όμως, βάλ...

Διαβάστε περισσότερα »


Άπλωμα λευκών ρούχων.

Άπλωμα λευκών ρούχων. Όταν απλώνετε λευκά μακό, ή πουκάμισα, έξω στην λιακάδα για να στεγνώσουν, γυρίζετε το μέσα έξω, για να μην σας κιτρινίσουν. Και μην τα ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΙ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ

ΒΟΥΛΩΜΕΝΟΙ ΝΕΡΟΧΥΤΕΣ Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στη σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα σόδα μαγειρικ...

Διαβάστε περισσότερα »


ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΓΡΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του παμπρίζ του αυτοκινήτου σας; Σημειώστε. Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούν...

Διαβάστε περισσότερα »


ΕΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΜΟΥ,ΔΕΙΞΤΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΤΑΣ LIKE!!!