Βάλτε το γλύκισμα που πρόκειται να ψήσετε στη σωστή φόρμα ή ταψί, γεμίζοντάς το ως τα 2/3 του ύψους του. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ...
ΧΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΑΨΙ
Home > Archives for Οκτωβρίου 2011
By NIKOS
Βάλτε το γλύκισμα που πρόκειται να ψήσετε στη σωστή φόρμα ή ταψί, γεμίζοντάς το ως τα 2/3 του ύψους του. Ο χρόνος ψησίματος ποικίλει ...
By NIKOS
Για να μη χύνεται το νερό όταν βράζουν τα μακαρόνια, προσθέστε λίγο λάδι, μία - δύο κουταλιές, στο νερό όταν βράζουν.
By NIKOS
Οι μπριζόλες στα κάρβουνα γίνονται πιο νόστιμες με δυνατή φωτιά και συχνό γύρισμα. Μην βάζετε ποτέ βρεγμένο κρέας στην φωτιά. Η υγρασία ...
By NIKOS
Μην πετάτε τα ξερά λεμόνια. Βουτάτε τα λίγες ώρες στο νερό, για να επανυδατωθούν.
By NIKOS
Για να παίρνετε περισσότερο χυμό από τα λεμόνια, πιέζετέ τα λίγο στα χέρια σας, πριν τα στύψετε.
By NIKOS
Αποφασίσατε να συνοδεύσετε το ψητό με καροτάκια και κρεμμύδια σωτέ; Για να πάρουν ένα ορεκτικό χρυσαφένιο χρώμα, τυλίξτε τα σε λίγη ζάχα...
By NIKOS
Προσθέστε στο νερό στο οποίο βράζετε τα μήλα για κομπόστα, λίγη σόδα φαγητού. Έτσι, τα μήλα σας δεν θα μαυρίσουν. Κάντε το ίδιο και ότα...
By NIKOS
Όταν θέλουμε να κρυώσουμε γρήγορα ένα φαγητό, ή ένα ρόφημα, πρέπει να βάζουμε το σκεύος σε μία λεκάνη με παγάκια, στα οποία θα έχουμε ρί...
By NIKOS
Βάλτε δύο σπίρτα τα οποία έχουν ήδη καεί, μέσα στο νερό, για να μην σπάνε τα αυγά
By NIKOS
Αποκτήστε την συνήθεια να βάζετε λίγο αλάτι ψιλό στον πάτο του τηγανιού, πριν λειώσετε το βούτυρο, ή οποιαδήποτε άλλη λιπαρή ουσία. ...
By NIKOS
Δύο βρεγμένα σακκουλάκια τσάϊ, ή δύο κομπρέσσες βουτηγμένες σε δυνατό τσάϊ, θα βοηθήσουν τα βλέφαρα να ξεπρηστούν. Τα αφήνετε δέκα λεπτ...
By NIKOS
Τρέφετε την ευαίσθητη επιδερμίδα γύρω από τα μάτια, με μια ειδική ενυδατική κρέμα. Ενεργοποιείτε την παραγωγή νέων κυττάρων, τονώνοντας...
By NIKOS
Βράστε 100 γραμμάρια φρέσκιες ρίζες κολλιτσίδας, σε ένα λίτρο νερό, για 15 λεπτά. Ρίξτε 30 γραμμάρια σπόρους κάνναβης, σε ένα λίτρο νε...
By NIKOS
Συμβαίνει καμιά φορά να μαζεύονται υδρατμοί στο εσωτερικό του κρυστάλλου του ρολογιού. Για να τους εξαφανίσετε φορέστε το ρολόι σας ...
By NIKOS
Εάν τα τριαντάφυλλα, τα οποία αγοράσατε, έγειραν κιόλας το κεφάλι τους, κάντε τους ένα μπάνιο σε μία λεκάνη γεμάτη νερό, στο οποίο προσ...
By NIKOS
Για να καθαρίσουν και να γυαλίσουν τα χάλκινα σκεύη, τρίψτε τα με ένα κομμένο λεμόνι, βουτηγμένο σε αλάτι.
By NIKOS
Τέλος στο στάξιμο κατά μήκος του κεριού. Βουτάτε το σε νερό με αλάτι, ή βάζετέ το μία νύκτα στην κατάψυξη.
By NIKOS
Με την πάροδο του χρόνου, τα γυάλινα βάζα θαμπώνουν και αποκτούν ένα λευκό στρώμα, το οποίο οφείλεται γενικώς, στην εναπόθεση αλάτων απ...
By NIKOS
Το νερό και το σαπούνι δεν αρκούν για να καθαρίσουν καλά οι βούρτσες και οι κτένες σας και να απαλλαγούν από όλα τα υπολείμματα ζελέ, μο...
By NIKOS
Εάν τυχόν το ξύλο, επάνω στο οποίο κόβετε τα λαχανικά, ή το ψωμί, μυρίζει ψάρι, πρώτα το τρίβετε καλά με μουστάρδα σε σκόνη, μετά την αφ...
By NIKOS
Εάν χρησιμοποιείτε διάφανη μεμβράνη για διάφορες δουλειές, φυλάξτε το ρολό της στο ψυγείο. Θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολα θα κόβεται τ...
By NIKOS
Τροχίστε τούς μεταλλικούς τρίφτες (τυριού κ.λπ.) της κουζίνας, τρίβοντάς τους με λίγο γυαλόχαρτο. Πριν τους ξαναχρησιμοποιήσετε, ξεβγάλ...
By NIKOS
Αν σας περίσσεψε σάλτσα ζυμαρικών από βαζάκι (π.χ. πέστο) ή χειροποίητη και δεν θέλετε να ξαναφτιάξετε μακαρονάδα κάντε το εξής: αλεί...
By NIKOS
Το γάλα που ρίχνουμε στο καβουρδισμένο αλεύρι για να φτιάξουμε μπεσαμέλ είναι προτιμότερο να το έχουμε ζεστάνει προηγουμένως. Έτσι, η μπε...
By NIKOS
Για να μη έχει γεύση αλευρίλας η μπεσαμέλ, πρέπει να ψήσουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα το αλεύρι στο βούτυρο ή στο λάδι. Πιο συγκεκρ...
By NIKOS
Όταν θέλουμε να λιώσουμε λευκή σοκολάτα βάζουμε στο μπεν μαρί ελάχιστο ελαιόλαδο. Αυτή η προσθήκη βοηθάει στο να λιώσει πιο εύκολα η σοκο...
By NIKOS
Μόλις ψήσουμε την τάρτα (αλμυρή ή γλυκιά), την ξεφορμάρουμε προσεχτικά και την αφήνουμε πάνω σε μία σχάρα με ποδαράκια (ή στη σχάρα του φ...
By NIKOS
Για να αποκτήσει η σούπα βελουτέ πραγματικά βελούδινη υφή, πρέπει καταρχάς να την πολτοποιήσουμε καλά. Ιδανικά, λοιπόν, χρησιμοποιούμε έν...
By NIKOS
Αν έχει γίνει το κοκκινιστό ή το λεμονάτο αλλά η σάλτσα δεν έχει δέσει, κάνουμε το εξής απλό για να αποφύγουμε να τη δέσουμε με κορν φλάο...
By NIKOS
... και άρα πολύ μαλακιά και αφράτη, 1/2 κλωναράκι είναι αρκετό για την συνταγή μας. Το υπόλοιπο το τυλίγουμε με μεμβράνη και το φυλάμε σ...
By NIKOS
Με ένα μεγάλο κοφτερό μαχαίρι κόβουμε πολύ προσεχτικά την κολοκύθα στη μέση, με φορά από κοτσάνι σε κοτσάνι, όπως κάνουμε και με το καρπο...
By NIKOS
Μόλις ξαλμυρίσουμε τον μπακαλιάρο, τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά σε ένα σουρωτήρι. Στη συνέχεια, κόβουμε με ένα ψαλίδι τα πτερύγια του ...
By NIKOS
Ξεπλένουμε τον μπακαλιάρο επιμελώς κάτω από τρεχούμενο νερό για να απομακρύνουμε το αλάτι με το οποίο είναι καλυμμένος. Μετά τον βάζουμε ...
By NIKOS
Με ένα μυτερό μαχαίρι, σχίζουμε το κλωναράκι της βανίλιας στη μέση, κατά μήκος. Με το μαχαίρι «γδέρνουμε» το εσωγερικό της για να πάρουμε...
By NIKOS
Δέν χρειάζεται νά βράσετε τά λεκιασμένα ροῦχα. Χρησιμοποιεῖστε ἁπλῶς ἰσχυρό ἀπορρυπαντικό. Ἄν δέν βγεῖ ὁ λεκές μέ αὐτό τό πρῶτο πλύσιμο,...
By NIKOS
Οἱ παλιοί λεκέδες ἐξαφανίζονται ἄν τούς περάσετε μέ λίγη γλυκερίνη πριν πλύνετε τό ροῦχο. Ἀντιθέτως, ἄν πρόκειται γιά πρόσφατους λεκέδε...
By NIKOS
Μήπως κάπου-κάπου σας ψιλοκαίγεται το φαγητό; Μήπως κολλάει στην κατσαρόλα; Μήπως φτιάχνετε κρέμες για τα παιδιά και το γάλα «αρπάζει»; ...
By NIKOS
Βουτήξτε τα ξεσκονόπανά σας σε μείγμα νερού και ίσης ποσότητας γλυκερίνης. Στύψτε τα και αφήστε τα να στεγνώσουν. Τώρα πια, θα μαγνητίζ...
By NIKOS
Για να μην αντιμετωπίζετε ποτέ προβλήματα από φραγμένες αποχετεύσεις, ρίχνετε μία φορά την εβδομάδα στον νεροχύτη σας, λίγο καυτό ξύδι.
By NIKOS
Το πατάρι σας, ή κάποιο ντουλάπι, το οποίο ακουμπά σε εξωτερικό τοίχο, πιάνει υγρασία και έχει μία δυσάρεστη μυρωδιά. Τα πράγματα τα οπο...
By NIKOS
Η τσαγιέρα έμεινε στο ράφι όλο το καλοκαίρι και το φθινόπωρο, και τώρα που θέλετε να την χρησιμοποιήσετε, μυρίζει κάπως. Εάν, όμως, βάλ...
By NIKOS
Όταν απλώνετε λευκά μακό, ή πουκάμισα, έξω στην λιακάδα για να στεγνώσουν, γυρίζετε το μέσα έξω, για να μην σας κιτρινίσουν. Και μην τα ...
By NIKOS
Ένας αποτελεσματικός τρόπος για τους βουλωμένους νεροχύτες με λίπη είναι να ρίξετε στη σωλήνα μια κούπα αλάτι και μια κούπα σόδα μαγειρικ...
By NIKOS
Θέλετε να παρασκευάσετε το δικό σας υγρό καθαρισμού του παμπρίζ του αυτοκινήτου σας; Σημειώστε. Σε δύο κουταλιές της σούπας υγρό σαπούν...